Лавров: Одговорићемо ЕУ, нећемо злоупотребити наше енергетске изворе

МОСКВА: Русија ће одговорити на сваку непријатељску акцију Европске уније, и тај одговор не мора бити симетричан, изјавио је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
sergej lavrov tanjug ap photo pavel golovkin
Фото: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

"Увек смо упозоравали да смо спремни да одговоримо. Одговорићемо на сваку непријатељску акцију против нас - не обавезно на симетричан начин", рекао је Лавров у интервјуу који преноси Тасс.

Он је напоменуо да то није претња и додао да ће одговор Русије на евентуална санкције бити сличан оном који је применила Кина.

"Подсећам да Кина није одговорила замрзавањем привредне активности. Она је једноставно санкционисала особе и компаније које су сувише гласно наступале са антикинеских позиција", рекао је Лавров.

Он је, такође, рекао да Русија неће никада злоупотребити европско ослањање на енергију из његове земље као инструмент притиска на ЕУ.

"Ми нећемо никада злоупотребити наше енергетске изворе, нити европске линије снабдевања нафтом и гасом. Никада то нећемо учинити... То је принципијелан став председника Владимира Путина", додао је Лавров.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести