Кулеба прети: Земље које нису пружиле подршку Украјини одговараће после рата

КИЈЕВ: Земље које су починиле насиље над Украјином, односно које су се лоше понеле и нису пружиле подршку, биће позване на одговорност након завршетка рата, упозорио је данас украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба.
dmitro kuleba, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Кулеба је, у интервјуу за Би-Би-Си (BBC), рекао да ће избори које је свака нација направила након инвазије Русије на Украјину у пуном обиму бити „узети у обзир у изградњи будућих односа“.

Шеф украјинске дипломатије је такође упозорио да би одлагање испоруке оружја са Запада коштало украјинске животе.

„Уколико се једна испорука одложи за један дан, то значи да ће неко погинути на линији фронта“, рекао је Кулеба.

Он је истакао да западни савезници Украјини не дају војну подршку довољно брзо јер нису спремни за сукоб истих размера као што је био Први светски рат.

Украјини је потребан много већи број артиљеријских граната него што савезници испоручују, указао је Кулеба.

Према његовим речима, ако би Бахмут пао, онда би други градови били следећи и због тога се неће одустати од одбране тога града.

Кулеба је рекао да је његов циљ као министра спољних послова да осигура да Украјина дође за преговарачки сто након одлучујућег успеха на бојном пољу.

Кулеба је истакао да је украјински председник Володимир Зеленски  спреман за телефонски разговор са кинеским председником Си Ђинпингом, напомињући да не мисли да је Кина сада стигла до тренутка када је спремна да пошаље оружје Русији.

Шеф украјинске дипломатије изразио је дубоко жаљење због тога што папа Фрања још није посетио Украјину од почетка рата. 

saladin
17.03.2023 • 12:52
a budaletine umislio sebi da ce drzave odgovarati obicnim prosijacima .bolje nek pritegnu zene da im sa ne kurvaju po evropi nego da normalno zive.ovaj kur eba bolje da se ne javlja,.
Čitalac
17.03.2023 • 15:12
Samo da te dopunim Saladine. ZELENSKOG pred sud a ti možeš da nam svima na...š. Kako ste se ponašali prema Ruskoj manjini u Ukrajini poslednjih 14 godina još ste i dobro prošli. Ja ne bih bio tako blag kao Putin.
Čitalac
17.03.2023 • 15:16
Ma vama je bilo potrebno više pameti pre nego što ste se udružili sa sotonom preko velike bare. A vi, niste na frontu? Kao i Zelenski i brača kličko. Pojavite se samo da nešto lanete a onda vas nema nigde. Sramota!!!
Boca70
19.03.2023 • 14:00
Kuleba se nešto osilio pa misli da ceo svet postoji zbog Ukrajine . Zahvaljujući zapadu mnogo su se zaigrali rata bez razmišljanja žrtvujući svoj narod Ukrajine zarad interesa USA globalista i njima potčinjene EU . Gde ste bili vi Ukrajina kad je NATO bombardovao SRJ .
EUR/RSD 117.2781
Најновије вести