Колинс: Тренутно вирус прави велику журку у средњем делу САД

ВАШИНГТОН: Директор америчког Института за здравље Френсис Колинс рекао је данас да је федерални водич кроз ковид-19, који апелује и на вакцинисане да носе маске у затвореним просторијама у местима где је велики број заражених, направљен углавном да би се заштитиле невакцинисане и имунокомпромитоване особе, јавља АП.
korona zurka žurka
Фото: Pixabay.com

Он је у изјави за CNN рекао да обавеза ношења маске може да помогне у време када број инфицираних расте у појединим деловима САД, јер су бројне студије показале да вакцинисани могу да пренесу корона вирус другим особама.

Међутим, Колинс је данас нагласио да маске нису замена за вакцине, које су изузетно ефикасне и смањују ризик од озбиљнијег тока болести или хоспитализације за 25 пута, па и ако пацијент оболи од делта соја.

Колинс је упозорио да тренутно вирус "прави велику журку у средњем делу САД", али да је добра вест што све више људи добија вакцине.

Он је додао да би фирме можда могле да инсистирају на вакцинацији запослених, а то би могле да ураде и авио-компаније, тако што ће, осим свог особља, тражити да и путници буду вакцинисани.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести