Јеврејска заједница: Орбан да заустави кампању против Сороша

БУДИМПЕШТА: Федерација мађарских јеврејских заједница затражила је од премијера Виктора Орбана да одмах заустави политичку рекламну кампању против Џорџа Сороша.
Džordž Soroš Foto: Tanjug/video
Фото: Џорџ Сорош Фото: Танјуг/видео

Председник Федерације Андраш Хајслер написао је у писму упућеном Орбану да док владина кампања није "отворено анти - семитска", она је "веома подобна" за изазивање неконтролисаних страсти, укључујући и антисемитизам, преноси АП.

Прошле недеље Влада Мађарске је покренула рекламну кампању путем билборда и постера, на којима се приказује насмејани Сорош са насловом "Допустимо Сорошу да се последњи пут осмехује" и у којој се наводи тврдња да се 99 одсто Мађара противи илегалним миграцијама.

У појединим градовима у Мађарској, попут Будимпеште, ти постери и билборди били су прелепљени са слоганом "Смрдљиви Јеврејин" написаним преко Сорошевог лица.

Slaviša
06.07.2017 • 18:40
Gospodo iz jevrejske zajednice Mađarske,ko ste vi i vaš "igrač "Soroš da možete da se mešate u pslove siverenih zemalja,da vi određujete kako će ko voditi koju zemlju,kakvu ce politiku voditi i sl?Dajem punu podršku gospodinu Obranu,a vama ako se ne sviđa takva politika,imate svoju zemlju pa je uređujete kako vama odgovara,ali nenate pravo kao nac.manjina,da se mešate u suverene stvari drugih zemalja!
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести