Јемен: Погинуло седморо у нападу на болницу, укључујући децу

САНА: У ракетном удару на болницу у руралном подручју на северозападу Јемена убијено је седам особа, укључујући четворо деце, саопштила је међународна хуманитарна организација Сејв д'' Чилдрен (Save the Children).
Jeman, napad na bolnicu Foto: Twitter/printscreen
Фото: Twitter/printscreen

Та организација, која помаже болницу, навела је да је ракета испаљена на бензинску станицу недалеко од улаза у болницу Китаф, која је на око 100 километара од града Саада, пренела је агенција АП.Међу погинулима је и један здравствени радник и његово двоје деце, као и радник обезбеђења болнице.

Организација је осудила напад и истакла да је реч о кршењу међународног права."Невина деца и здравствени радници су изгубили животе у неселективном нападу на болницу у густо насељеном цивилном подручју", наводи Сејв д'' Чилдрен.

Конфликт у Јемену почео је 2014. године када су престоницу Сану преузели шиитски побуњеници Хути, које подржава Иран.Коалиција предвођена Саудијском Арабијом је 2015. године почела борбу против Хута, а у ваздушним ударима коалиције на хиљаде цивила је изгубило живот.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести