Хил: Очекујемо објашњење од Србије

БЕОГРАД: Амбасадор САД Кристофер Хил изјавио је данас да нико у овом тренутку не би требало ништа да потписује са Русијом истичући да САД не зна шта тачно подразумева споразум који је Србија потписала у Њујорку са том земљом те да очекују да ће у наредном периоду добити појашњење у вези потписаног документа.
kristofer hil, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Свакако бисмо желели да чујемо појашњење шта је тај документ. Током ове седнице у УН САД су имале добре разговоре са Србијом, тако да смо тек након тога чули за тај документ и очекујемо објашњење о њему", казао је Хил.

Он истиче да нико не би требало у овом тренутку да потписује ништа са Русијом и наводи да то тренутно чине само, како каже, јадни регрути који то морају.

Наводећи да Русија води рат против свог суседа, Хил каже да је САД тешко да разуме потписивање таквог документа.

"Надамо се да ћемо чути објашњење за потписивање тог документа", каже Хил и додаје да САД сматра да би Србија требало да посматра ширу слику и наглашава да Америка подржава Србију на диверсификацији својих извора енергије како би смањила своју зависност од Русије која се великим делом заснова на уценама и подстицајним мерама притиска.

САД такође жели да чује шта Србија жели да учини убудуће и какве односе са ким да гради, као и са земљом која је, како каже, брутално напала свог суседа и служи се и претњама да ће користити нуклеарно оружје.

"Желимо да чујемо и схватимо на чему се темеље односи и сарадња Србије и Русије", казао је Хил.

На питање Н1да прокоментарише то што је током свог боравка у Њујорку председник Србије Александар Вучић "ишао на боршч", што је руско традиционално јело, Хил је одговорио да када је у Њујорку обично иде на италијанску или кинеску храну.

 

Srki
26.09.2022 • 12:32
... Pa I mi bi voleli da znamo, zašto se celi Nato iživljava nad nama?!.... a da odgovor nije "Za vaše dobro"
ljubica
26.09.2022 • 13:17
A šta vas boli uvo za srpsko - ruske sporazume?
Blazo
26.09.2022 • 13:56
Ko te pita sta je potpisano.
Kuhinjske price
26.09.2022 • 14:29
Gospodin bez gospodskih manira, koji je naucio u svom maticnom okruzenju da bude nadobudan nad ostalim narodima, ma koje vere ili misljenja bili, po misljenjima njegovih pretpostavljenih,MORANJE je ostalih, van njihovih "demokratskih" nacela da RAZMISLJAJU, MISLE, I RADE ONAKO KAKO ONI ZAHTEVAJU. To je ta vekovno prepoznatljiva osvajacko - liberalna mantra: Da ceo svet treba da bude njihovo roblje, ili ce im staniste biti groblje.
EUR/RSD 117.3358
Најновије вести