Грчка: Циљ да се сви одрасли вакцинишу до јула

АТИНА: Грчки министар здравља Василис Киликијас потврдио је да се темпо националног програма имунизације против Ковид-19 убрзава и најавио циљ да се целокупна одрасла популација вакцинише до јула.
atina, pixabay
Фото: Pixabay, ilustracija

Министар је на конференцији за новинаре саопштио да се само данас преко 100.000 људи вакцинисало, а да се очекује да ће се око 2,3 милиона доза вакцина употребити током маја, чиме ће се премашити број од 5 милиона до краја месеца, преноси АНА.

Циљ нам је да се имунизују све одрасле особе до краја јуна или до почетка јула, немамо проблема са испоруком вакцина, нагласио је Киликијас.

Начелница грчког Националног одбора за вакцинацију Марија Теодориду честитала је људима у 30-им годинама на добром одзиву за вакцинацију и поручила да би било сјајно када би сваки од ових младих људи повео још једног колебљивог старијег грађанина у центар за вакцинацију, јер постоји велики проценат старијих од 65 година који још увек нису заказали своју имунизацију.

Теодориду је такође изразила задовољство због чињенице да је данас у Грчкој започело увођење једнодозне Џонсон и Џонсон вакцине против Ковид-19, коју је оценила као веома практичну и 77 до 80 одсто ефикасну заштиту против Ковид-19.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести