ЕК дала одобрење за употребу вакцина Џонсон и Џонсона

БРИСЕЛ: Европска комисија дала је одобрење за употребу вакцина против ковид-19 Џонсон и Џонсона, што је последњи корак у омогућавању Европској унији да је користи широм европског блока.
Vakcina protiv koronavirusa Foto: AP
Фото: Вакцина против коронавируса Фото: АП

На тржиште долази још сигурних и ефикасних вакцина, написала је на Твитеру председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.
.
Управо смо одобрили употребу вакцине Џонсон и Џонсона у ЕУ, након позитивне оцене ЕМА, додала је Фон дер Лајенова.

Европска агенција за лекове (ЕМА) претходно је данас дала препоруку за условно одобрење вакицне протв Ковид-19, коју производи компанија "Џонсон и Џонсон".


Лајен: Вакцина Јансен убрзава вакцинацију у ЕУ

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен каже да ће ова вакцина помоћи ЕУ да побољша кампању вакцинације у другом кварталу 2021.

Потребна је само једна доза, која води корак ближе постизању нашег заједничког циља вакцинисања 70 одсто одрасле популације до краја лета, каже Лајен.

У Бриселу наглашавају да уласком на тржиште вакцине Јансен ЕУ на располагању има приступ до укупно 1,8 милијарди доза одобрених вакцина са различитих технолошких платформи.


ЕМА наводи да је вакцина "Јансен" показала ефикасност од 67 процената након две недеље и да испуњава критеријуме сигурности и кавлитета када је у питању спречавање ковид-19 код људи старијих од 18 година.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести