Државни стан у Загребу служио за проституцију

ЗАГРЕБ: У једном од државних станова у центру Загреба пронађене су интимне играчке, женски доњи веш, алкохол и цигаре и утврђено је да је служио за проституцију.
y
Фото: pixabay.com/ilustracija

Велики стан на трећем спрату на Тргу бана Јелачића бесплатно је годинама користила једна особа, преноси ХРТ и додаје да је то откривено након одлуке Министарства државне управе да се прекине са праксом бесправног располагања државном имовином због које је држава губила милијарде куна.

У стан су службеници Министарства ушли на силу, а након открића различитих предмета начелник сектора за некретнине Томислав Воларевић рекао је да се највероватније радило о недопуштеним делатностима, односно проституцији.

У Министарству државне имовине истичу да је Хрватска због неуређених односа са корисницима јавних некретнина досад изгубила више од милијарду куна.

"Највећи проблем су несређене земљишне књиге које не пружају увид у право стање ствари на терену и нажалост, како сви знамо, још већина зграда није уписана у земљишне књиге односно није етажирана у складу са власништвом и другим стварним правима", рекао је Воларевић.

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести