Џонсон за Бајдена каже да је као налет свежег ваздуха

ЛОНДОН: Британски премијер Борис Џонсон поздравио је данас америчког председника Џозефа Бајдена као "велики налет свежег ваздуха" због тога што жели да сарађује са Лондоном у вези са низом питања, од климатских промена и ковида, до безбедности.
32
Фото: Tanjug/ Toby Melville/Pool Photo via AP

"То је велики дах свежег ваздуха", казао је Џонсон за свој разговор са Бајденом, преноси Ројтерс.

"Ново је, занимљиво и ми се веома трудимо. Разговарали смо око сат и 20 минута. Био је то дуг и добар разговор. Покрили смо огроман спектар тема", рекао је британски лидер.

Он је умањио значај размимоилажења са Вашингтоном око утицаја Брегзита на мир у Северној Ирској, наводећи да су САД, Уједињено Краљевство и ЕУ у "потпуној хармонији" у вези са налажењем решења којим би се подржао мировни споразум из 1998. године.

На питање да ли је Бајден изразио забринутост због ситуације у Северној Ирској, Џонсон је одговорио одречно.

"САД, Уједињено Краљевство и ЕУ, сви ми имамо апсолутно заједничко становиште а то је да осигурамо наставак баланса мировног процеса", казао је британски премијер, додавши да је оптимиста у том погледу.

Нешто раније, Џонсон је дочекао америчког председника Џозефа Бајдена у енглеском приморском одбаралишту Карбис беј, уочи сутрашњег почетка самита Г7.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести