Џонсон сматра да није прекршио закон

ЛОНДОН: Британски премијер Борис Џонсон не сматра да је прекршио закон, али исто тако сматра да је у реду да полиција истражује наводе о низу догађаја у његовој резиденцији у Даунинг стриту, изјавио је данас његов портпарол.
boris dzonson, tanjug ap
Фото: Boris Džonson, foto: Tanjug (AP Photo/Seth Wenig)

"Премијер сматра да је сасвим у реду да полиција истражује наводе", рекао је портпарол и додао да ће сви у потпуности сарађивати у истрази која је раније данас најављена, преноси агенција Ројтерс.

Упитан да ли Џонсон мисли да је прекршио закон, његов портпарол је рекао: "Поштено је рећи да не мисли".

Британска полиција саопштила је раније данас да истражује наводе о низу догађаја одржаних у канцеларијама премијера Бориса Џонсона у Даунинг стриту током локдауна, а након што је добила доказе из интерне владине истраге о низу скупова.

Нове тврдње су се појавиле синоћ када је ТВ мрежа ИТВ њуз известила да је премијер Џонсон организовао забаву током првог локдауна уведеног због ковида-19 у јуну 2020. године, а када су била забрањена сва друштвена окупљања у затвореном простору.

"Могу да потврдим да полиција сада истражује низ догађаја који су се десили у Даунинг стриту и Vajtholu у последње две године, а у вези са потенцијалним кршењем прописа", изјавила је шеф Метрополитен полиције, Кресида Дик.

Из Џонсоновог кабинета оспорили су да је била организована забава и у изјави за ИТВ Њуз навели да се група запослених која је тога дана била на послу у резиденцији премијера окупила накратко у кабинету после састанка како би честитала рођендан премијеру, ''''који се задржао мање од 10 минута''''.

EUR/RSD 117.5936
Најновије вести