Џонсон представио план о ублажавању мера

ЛОНДОН: Премијер Велике Британије Борис Џонсон је данас представио план којим би се окончао локдаун у Енглеској, нудећи "опрезан" приступ како се не би вратиле све рестриктивне мере које су уздрмале економију, јавио је Ројтерс.
dzonson
Фото: Tanjug (Pippa Fowles/10 Downing Street via AP)

Џонсон је под притиском да дозволи већу слободу милионима људи који су затворени у кућама и да понуди наду мањим предузећима која су осетила последице рестриктивних мера, оцењује Ројтерс.

Међу мерама које ће бити предложене је отварање школа почев од 8. марта у четири фазе, али тако да оне неће почети да раде пре 21. јуна.

"Претња је и даље ту, али можемо да покренемо кораке због успеха нашег здравства, које је вакцинисало више од 17,5 милиона људи широм Велике Британије", поручио је Џонсон.

Што се тиче Шкотске, Велса и Северне Ирске, које су део Велике Британије, на локалним властима је да одреде како и када ће ублажити рестриктивне мере.

Британци који могу да раде од куће, где год је то могуће, остаће у својим домовима све док влада не одреди правила о социјалном дистанцирању и коришћењу маски на пословима, додао је Џонсон.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести