Џонсон: Немам намеру да поднесем оставку

ЛОНДОН: Британски премијер Борис Џонсон изјавио је данас да нема намеру да поднесе оставку због низа догађаја који су се десили у канцеларији и резиденцији у Даунинг стриту за време локдауна.
boris dzonson
Фото: Tanjug (Kirsty O'Connor/PA via AP)

Лидер британске опозиционе Лабуристичке партије Кир Стармер оптужио је Џонсона да је променио своју причу у вези са одржаним скуповима и да је на тај начин довео парламент у заблуду, преноси агенција Ројтерс.

Упитан да ли би се повукао са функције премијера, Џонсон је одговорио: "Не".

"Не поричем то и из разних разлога многи људи желе да ме склоне, али разлог зашто Стармер жели да се склоним је што зна да се овој влади може веровати", поручио је Џонсон уз одобравање конзервативних посланика и додао да наставља свој посао.

Британска полиција саопштила је јуче да истражује наводе о низу догађаја одржаних у канцеларијама премијера Бориса Џонсона у Даунинг стриту током локдауна, а након што је о томе добила доказе из интерне владине истраге.

Из Џонсоновог кабинета оспорили су да је била организована забава и у изјави за ИТВ Њуз навели да се група запослених која је тога дана била на послу у резиденцији премијера окупила накратко у кабинету после састанка како би честитала рођендан премијеру, ''који се задржао мање од 10 минута''.

EUR/RSD 117.5504
Најновије вести