Џонсон: До сада вакцинисано преко два милиона грађана ВБ

ЛОНДОН: Британски премијер Борис Џонсон изјавио је данас да је до сада вакцину примило 2,4 милиона грађана.
dzonson, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

"Мислим да смо до сада вакцинисали два милиона људи, или (дали) 2,4 милиона вакцина", рекао је Џонсон током посете центру за вакцинацију на југозападу Енглеске, пренео је Ројтерс.

Национална здравствена служба ради невероватно добар посао, истакао је он.

Истовремено, портпарол британског премијера рекао је да британска влада наставља да прати најновије податке и врши преглед свих мера против ковид-19.

"Гледамо најновије податке и статистичке информације ... настављамо да гледамо те податке и надгледамо их и вршимо преглед мера", рекао је портпарол новинарима.

Џонсон: У опасном смо периоду пандемије,тркамо се с временом

ЛОНДОН: Велика Британија је у опасном периоду пандемије ковид-19, изјавио је данас британски премијер Борис Џонсон, додајући да на појединим местима недостаје кисеоник.

"То је трка са временом, јер сви можемо да видимо претњу

са којим се суоцава наш национални здравствени систем, са притиском који има, са захтевима за јединице за интензивну негу, притиском на кревете са респираторима, чак и са недостатком кисеоника на појединим местима", рекао је Џонсон говорећи о националној здравственој служби, пренео је Ројтерс.

"Ово је врло опасан период", истакао је британски премијер.

Према његовим речима, најгора ствар би била сада да се дозволи да успех у спроводењу програма вакцинације произведе самозадовољство стањем пандемије.

Џонсон је навео да је око 40 одсто 80-годишњака у земљи већ вакцинисано, као и 23 процената становника у домовима за старе.

"То је велико питање", рекао је британски премијер.

Он је рекао да нема сумње да је то циљ "који се изузетно растеже", али да верује да је могуће постићи га.

На питање да ли ће пооштрити правила "закључавања", он је казао да људи морају да се придржавају правила.

"Уколико их се људи не буду придржавали, можда ће бити потребно да буду пооштрена", навео је Џонсон и поручио: "Тамо где будемо морали да их пооштримо, то ћемо учинити".

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести