Чешка: Пуцњава у болници, убијено шест особа

ПРАГ:  Шест особа убијено је данас у пуцњави у болници у Острави на североистоку Чешке, а полиција трага за нападачем.
Bolica u Ostravi u kojoj se dogodila pucnjava Foto: Jaroslav Ozana/CTK via AP
Фото: Болица у Острави у којој се догодила пуцњава Фото: Jaroslav Ozana/CTK via AP

Број жртава потврдио је у изјави за чешки радио министар здравља Адам Војтјех.Претходно је полиција објавила на Твитеру да су четири особе убијене, а две тешко рањене.

Директор болнице је за чешку телевизију рекао да би број жртава могао бити и већи.Пуцњава се одиграла нешто после седам сати по локалном времену, изјавио је за Ројтерс министар унутрашњих послова Јан Хамацек.ББЦ преноси да је цела болница евакуисана, а да се пуцњава догодила на клиници за трауматологију.Полиција интензивно трага за нападачем који, према наводима чешких медија, носи црвену јакну.


Чешка: Осумњичени за напад у болници се убио

Осумњичени за пуцњаву у болници у истоцном цсешком граду Острави се убио, јавила је данас чешка телевизија позивајући се на изјаву министра унутрашњих послова Јана Хамацека.

Чешка полиција претходно је саопштила да се један мушкарац убио пуцајући себи у главу у свом аутомобилу након пуцњаве у чекаоници болнице у Острави на североистоку Чешке у којој је погинуло шест особа, пренео је Ројтерс.

"Полиција је пронашла аутомобил, чула се пуцњава. Утврђујемо идентитет цовека који је пуцао себи у главу пре полицијске акције", саопштила је раније полиција.


Фото: Болица у Острави у којој се догодила пуцњава Фото: Jaroslav Ozana/CTK via AP

На лице места стигли су и припадници специјалне полицијске јединице.Чешка агенција ЧТК наводи да се пуцњава одиграла у једној од амбуланти болнице.Острава се налази на 350 километара источно од Прага.

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести