Чавушоглу: Турска би могла да забрани САД коришћење база

"У случају одлуке о санкционисању Турске, ваздушне базе Инџирлик и Куреџик могу се наћи на дневном реду", рекао турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.
mevlut cavusoglu
Фото: Tanjug (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool)

АНКАРА:  Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу сугерисао је данас да се Сједињеним Америчким Државама може забранити коришћење две стратешке ваздушне базе у Турској као одговор на могуће америчке санкције против његове земље, јавила је државна турска агенција Анадолија.

Чавушоглуов коментар уследио је након извештаја да су се амерички посланици сложили око закона о одбрани који укључује и позиве да се санкционише Турска због њене одлуке да настави са куповином и распоређивањем руских система противракетне одбране С-400, пренео је АП.

"У случају одлуке о санкционисању Турске, ваздушне базе Инџирлик и Куреџик могу се наћи на дневном реду", рекао је Чавушоглу.Он је истакао да чланови Конгреса морају да схвате да није могуће "нигде стић"и са санкцијама.

Ваздушна база Инџирлик на југу Турске била је главна база за америчке операције на Блиском Истоку, а однедавно и за борбу против екстремистичке Исламске државе у Сирији и Ираку, док је Куреџик, на истоку Турске, кључна база НАТО-а.

EUR/RSD 117.2821
Најновије вести