BBC: Наоружани војници иду од врата до врата ради прикупљања гласова на референдуму

КИЈЕВ: Украјинци извештавају да наоружани војници иду од врата до врата у окупираним деловима Украјине ради прикупљања гласова на референдумима за припајање тих подручја Русији, објавио је данас Би-Би-Си (BBC).
Ukrajina, Donjeck, Luganjsk/pixabay.com
Фото: Ukrajina, Donjeck, Luganjsk/pixabay.com

У јужном Херсону, руски гардиста стоји са гласачком кутијом у центру града да би прикупио листиће гласача.

Руски државни медији су раније саопштили да се гласање од врата до врата обавља ради безбедности.

Лично гласање биће одржано 27. септембра, последњег дана референдума, а другим данима биће одржано у општинама и од врата до врата, пренео је ТАШ.

Једна жена из Мелитопоља рекла је за BBC да су локални сарадници дошли са два руска војника у стан њених родитеља и донели листиће за гласање и да је њен отац гласао против на референдуму.

Жена је рекла да је њена мајка тада питала шта ће се десити уколико се гласа против референдума, а да су они одговорили: "Ништа", али да се њена мајка боји да ће се Руси осветити.

У самопроглашенима Доњецкој и Луганској Народној Републици (ДНР, ЛНР) и у Херсонској и Запорошкој области, које су под руском контролом, данас се настављају референдуми о припајању Русији, који су почели 23. септембра.

Драган
24.09.2022 • 13:46
Завршити са референдумом па наставити са увођењем демократије у целу Украјину. дот је било кршења људских права од украјинског режима.
EUR/RSD 117.2760
Најновије вести