ББЦ: Јулија Скрипаљ изашла из британске болнице

ЛОНДОН: Ћерка бившег руског контрашпијуна Сергеја Скрипаља, Јулија, пуштена је из болнице у Британији у коју је заједно са оцем у критичном стању пребачена 4. марта, након што су отровани нервним агенсом, саопштило је данас руководство болнице у Солзберију.
Skripalj Sergej i Julia/EPA-EFE Facebook (RFE/RL Graphic)
Фото: EPA-EFE Facebook (RFE/RL Graphic)

Директорка болнице Кристин Бланшард потврдила је наводе британских медија да је Јулија Скрипаљ (33) отпуштена из те здравствене институције, али није прецизирала када је изашла, док је Би-Би-Си раније данас навео да је она пуштена касно синоћ.

"Оба пацијента су изузетно добро реаговала на терапију коју смо им преписали, али су у различитим фазама опоравка", рекла је Бланшард новинарима, преноси Ројтерс.

Она је напоменула да то није крај лечења Јулије Скрипаљ, наводи АП.

Директорка болнице је навела и да Сергеј Скрипаљ напредује у опоравку и поновила да он више није у критичном стању.

"Иако се оправља спорије него Јулија, надамо се да ће и он ускоро моћи да напусти болницу", рекла је Бланшард.

Би-Би-Си је претходно навео да је Јулија Скрипаљ пуштена из болнице у понедељак касно увече и одведена на "безбедну" локацију.

Лекари су у петак саопштили да се и Јулија и њен 66-годишњи отац осећају много боље, а Јулија је прошле недеље изјавила да јој се из дана у дан снага све више враћа, подсећа британска агенција.

Руска агенција РИА Новости навела је да је Јулија затражила политички азил у Британији.

Британија је оптужила руску владу да је организовала напад на Скрипаље војним нервним агенсом, док Москва негира било какву умешаност у инцидент, који је довео до затегнутости у односима Русије са Западом.

Сергеј и Јулија Скрипаљ нађени су 4. марта у бесвесном стању на клупи испред тржног центра у јужном енглеском граду Солсберију, након чега су недељама били у критичном стању.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести