ВК Нови Београд представио тим: Циљ је дупла круна

БЕОГРАД: Циљ ватерполо клуба Нови Београд у новој сезони биће освајање дупле круне, порука је са данашњег промоције тима који ће у својим редовима имати неколико репрезентативаца као и тренера легендарног Владимира Вујасиновића.
2409_vk-nbg_kzn
Фото: Танјуг (видео)

Капице ВК Нови Београд у наступајућој сезони, која почиње у суботу, носиће Димитрије Ристичевић, Ђорђе Филиповић, Петар Томић, Никола Бурсаћ, Милош Ћук, Никола Радуловић, Драшко Гогов, Војислав Чупић, Марко Аврамовић, Александар Радановић, Никола Николов, Матија Асановић, Матија Влаховић, Василије Мартиновић, Петар Митровић и Андреј Башица.

"Амбиције су највише. Ове године је циљ да пробамо освојимо куп и првенство, тј. дуплу круну и да покушамо да покажемо да екипа има прави квалитет. Што се тиче ЛЕН купа, надам се да ћемо кроз то такмичење показати да смо прави клуб", рекао је спортски директор Ђорђе Пејчић на конференцији за медије.

Тренер Владимир Вујасиновић нада се доброј сезони без обзира какви резултати буду на крају.

"Нова средина, нова екипа и другачији циљеви. Не треба тиме да се оптерећујемо дуплим круна, а за нас постоје краткорочни циљеви. Пре свега пласман на фајнал-фор националног Купа и пласамн у даљи ток ЛЕН такмичења. Мало је времена да се уиграмо, али морамо да га искористимо на прави начин. Велико ми је задовољство што тренирама ове момке. Иако смо четири недеље заједно види се радна атмосфера. Мислим да ће ова сезона бити добра, како год се резултатски заврши. Надам се да ћемо до децембра успети да се укопонујемо. Свесни смо да смо корак иза конкуренције, али не због играчког кадра већ због новог тима. Свесни смо и да поседујемо квлаитет и да можемо да напредујемо и да будемо равноправни са противницима", рекао је Вујасиновић. 

Милош Ћук, једно од појачања, изајвио је да се радује повратку у српски ватерполо.

"Лично ми је задовољство што после шест година имам ангажман својој земљи, дошао сам у клубу који има велике циљеве и амбиције. Неће бит лако, али надам се да ћу са момцима остварити нешто од тих циљева. У Лен Купу имамо шансу да догурамо далеко. Надам се да је пред нама светла будућност", истакао је Ћук.

Капитен Ђорђе Филиповић верује да ће тим напредовати какосезона буде одмицала.

"Драго ми је што је управа задржала и довела нове момке. Као тим, уз рад ћемо се трудити да напредујемо. Драго што сам капитен овог тима, мора све момке да похвалим због понашањаи и приступа раду. Све је кренуло како треба, надам се да ћемо успети да остваримо зацртане циљеве", рекао је Филиповић.

Први меч у новој сезони ватерполисти Новог Београда одиграће против Бањице у суботу од 15 сати.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести