Ђоковић игра на Лејвер купу у Лондону

ЛОНДОН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је данас да ће учествовати на Лејвер купу који се ове године се одржава у лондонској О2 арени од 23. до 25. септембра.
Pobeda Đokovića protiv Štrufa na startu AO  Foto: AP Photo/Lee Jin-man
Фото: Победа Ђоковића против Штруфа на старту АО Фото: AP Photo/Lee Jin-man

Српски тенисер прикључиће се Роџеру Федереру, Рафаелу Надалу и Ендију Марију у Тиму Европе, па ће тако велика четворка светског тениса поново бити на окупу.

"Узбуђен сам због повратка у Тим Европе. Ово је једино такмичење у којем играте као тим са момцима против којих се углавном такмичите. Играти са Рафом, Роџером и Ендијем, три моја највећа ривала, биће стварно јединствен тренутак у историји нашег спорта", изјавио је Ђоковић.

Капитен Тима Европе, легендарни тенисер Бјерн Борг, изјавио је да његов тим има велике шансе да тријумфује.

"Нисам могао ни да замислим да имам четири иконе нашег спорта у једном тиму. Знам да они схватају важност овог тренутка и да ће бити спремни. Сваке године наш циљ је да победимо. Са њима... Свиђају ми се наше шансе", истакао је Борг.

Лејвер куп је такмичење које је покренуо Швајцарац Роџер Федерер са својим менаџерским тимом, а име носи по легендарном аустралијском тенисеру Роду Лејверу.

Тим Европе никада није изгубио на Лејвер купу, славивши у Прагу 2017, Чикагу 2018, Женеви 2019. и Бостону 2021. године.

Новак Ђоковић се последњи пут на Лејвер купу такмичио 2018. године у Чикагу.

Када је реч о тиму света, капитен Џон Мекинро за сада може да рачуна на Канађанина Феликса Оже-Алијасима, Американца Тејлора Фрица и Аргентинца Дијега Шварцмана.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести