Спорт - Шах

Спорт / Шах Завршено ЕП у Врњачкој Бањи: Алексеј Сарана шаховски првак Европе!
ВРЊАЧКА БАЊА: Врњачка Бања је претходних дана била поприштеокршајанајбољих европских шахиста и шахисткиња. Окупило се 484 играча из 40 федерација, међу њима чак 126 велемајстора, четири женска велемајстора, 103 интермајстора, шест женских интермајстора, итд.
Спорт / Шах Анализиране партије: Напад на црног краља
На недавно завршеном 30. војвођанском шаховском фестивалу младих, одржаном у Новом Саду, једна од најзапаженијих била је Сара Мијић из Старе Пазове.
Спорт / Шах ЕП у Врњачкој Бањи: Коробов и Куркулос лидери
Одиграно је шест кола на Европском првенству у отвореној категорији у Врњачкој Бањи. Надметања су почела у петак, симболичним повлачењем првог потеза од стране председника Европске шаховске уније Зубара Азмаипарашвилија.
Спорт / Шах Општинско првенство за основце: Најбољима виза за окружно такмичење
Општинско такмичење за ученике основних школа, у појединачној и екипној конкуренцији, одржано је у ОШ “Ђура Јакшић” у Каћу.
Спорт / Шах Елита у Србији руши рекорд на 23. Европском шаховском првенству
ВРЊАЧКА БАЊА: Доказ да се “осмех вратио у град” како је певао Ђорђе Балашевић, само у овом случају најбољи шах у Србију, и то на велика врата је и част коју је нашој земљи указала Европска шаховска унија да организује један од најјачих и најважнијих турнира у години – Индивидуално европско првенство у отвореној категорији.
Спорт / Шах Одржан Војвођански шаховски фестивал младих: Новосађани најуспешнији
Јубиларни 30. војвођански шаховски фестивал младих, на ком се током пет дана окупило 138 учесника одржан је у новосадском хотелу „Путник“. Сваки дан су се одржавала по два кола (осим првог дана). Од почетка су се већ знали главни фаворити: Андреј Љепић, Милош Пасула, Никола Лесковац, Ања Јовановић и Мила Раденковић.
Спорт / Шах Првенство Србије у Новим Бановцима: Љепић славио без пораза
Спуштена је завеса на овогодишње Полуфинале првенства Србије у Новим Бановцима, месту недалеко од Старе Пазове.
Спорт / Шах Дечји Куп Униреа 2023. одржан у Ритишеву: Вук и Ања најбољи
Дечји рапид турнир Куп „Униреа 2023” одржан је у Ритишеву 22. јануара у организацији ШК „Униреа” из тог места и Окружног шаховског савеза Караш-Северин.
Спорт / Шах Пети Светосавски турнир општина Јужнобанатског региона
Вршац најуспешнији Екипа Вршца победник је традиционалног 5. Светосавског екипног турнира општина Јужнобанатског региона, који је поводом школске славе Светог Саве одржан у Ковачици.
Спорт / Шах У Новим Бановцима почело Опен и женско полуфинале Првенства Србије
У изванредним условима хотела „Новела Уно“ у Новим Бановцима почеле су квалификације за финални турнир најбољих шахиста и шахисткиња Србије.
Спорт / Шах Турнир у Бођанима: Победник Владимир Галић
Готово на самој граници Србије и Хрватске налази се село које по броју становника није надалеко познато, али по ентузијазму тих људи и њиховој љубави према шаху свакако јесте.
Спорт / Шах 14. Светосавски турнир: Илија Јовановић фишеровски
Гимназија „20. октобар“, у сарадњи са Шаховским клубом „Гимназијалац“, организовала је у 28. јануара ове године традиционални 14. Светосавски турнир за ученике основних и средњих школа.
Спорт / Шах Брзопотезни турнир у Бачкој Паланци: Прво место Брајићу
После минулих више од годину и по дана, у Бачкој Паланци је приређен брзопотезни турнир.
Спорт / Шах Успех Новосађана у симултаном решавању шаховских проблема
НОВИ САД: Међународно 19. симултано решавачко такмичење одржано је у 40 градова из 27 држава, а такмичење у Србији је организовано у Београду и Новом Саду.
Video
Спорт / Шах На данашњи дан рођен Светозар Глигорић: Легенда и за живота
НОВИ САД: О Светозару Глигорићу није било лако писати ни у најсјанијим временима његове импозантне каријере, а камоли сада, на 100 година од рођења овог шаховског великана.
Спорт / Шах 85. ТАТА СТИЛ ТУРНИР: Ивић на деоби другог места
У малом холандском граду на обали мора Вајк ан Зеу сваке године одржава се престижни Тата стил турнир, 85. по реду, једно од најдуговечнијих шаховских такмичења на свету.
Спорт / Шах Аматерски Опен у Новом Саду: Победник Андреј Љепић
У Новосадском шаховском клубу је од 19. до 23. јануара одржан међународни турнир Аматерски опен Нови Сад, на којем је учествовало 17 такмичара.
Спорт / Шах Појединачно Првенствo Србије: Две групе у Новим Бановцима
Шаховски савез Србије организује Полуфинале појединачног првенства Србије од 6. до 12. фебруара у хотелу „Новела Уно“ у Новим Бановцима.
Спорт / Шах Добривој Поповић победник Отвореног првенства Бачке Паланке
БАЧКА ПАЛАНКА: Отворено Првенство Бачке Паланке за 2023. годину одржано је у просторијама и организацији ШК Бачка Паланка.
Спорт / Шах Војиславу Вељковићу пехар Новогодишњег опена у Новом Саду
НОВИ САД: После одиграних девет кола, у Новосадском шаховском клубу је завршен Међународни турнир „Новогодишњи опен“, који је окупио 55 играча из седам држава.
EUR/RSD 117.3152
Најновије вести