За рукометаше Војводине одлука пада у Словенији

Рукометаши Војводине успели су, након велике борбе и у финишу преокрета, да победе Горење из Велења 31:30 у првом мечу четвртфинала Еврокупа на свом терену.
с
Фото: Р.Хаџић

Иако су на крају поготком искусног пивота Живана Пешића славили и са позитивним резултатом очекују реванш (субота, 18 часова), црвено-бели ће морати да одиграју много боље, концентрисаније и смелије уколико желе пласман мећу четири најбоље екипе Еврокупа. Домаћи су се мучили током првог полувремена, имали су много изгубљених лопти и нису играли као у претходним окршајима у Европи. У наставаку сусрета ситација се поправила, па су пулени Бориса Ројевића, ипак, успели да испуне примарни циљ и победе госте из Велења.

Стратег Новосађана Борис Ројевић рекао је да је екипа имала нешто слабији почетак, али да је у другом полувремену показала много бољу игру.

– Важно ми је то што смо успели да савладамо снажну екипу каква је Горење и да покажемо и осталим екипама да ћемо бити претња свима у Еврокупу. Лоше смо отворили меч, гости су кажњавали наше грешке и нисмо могли да се снађемо. Једноставно, недостају нам тешке утакмице које Горење има. Надам се да ћемо у реваншу боље кренути и док има наде увек ћемо веровати у пролазак даље – јасан је Ројевић.

Тренер Велења Зоран Мијочић рекао је да очекује још бољу игру својих пулена пред домаћом публиком.

– Одиграли смо добру утакмицу, деловали смо надмоћно док се Војводина није „пробудила“ и показала нам да су заиста сјајна екипа. Одличне припреме смо одрадили пред меч, иако смо пре неколико дана играли дерби са Цељем. Војводина је искусан противник и нису дозволили да их победимо на њиховом терену – кратко је рекао Мијочић.     

В. Г.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести