Весић: Отказује се Београдски маратон

БЕОГРАД: Традиционални Београдски маратон биће отказан због проглашене пандемије коронавируса и неће бити одржан у априлу, како је било планирано, изјавио је јутрос заменик градоначелника Београда Горан Весић.
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Весић је навео да Град Београд спроводи мере владе, чији је циљ заштита становништва од корона вируса.

"У складу са том одлуком, на Штабу за ванредне ситуације Града Београда, који се одржава за пола сата, биће донета одлука о отказивању свих јавних скупова на затвореном на територији града на којима учествује више од 100 људи", рекао је Весић за ТВ Прву.

То значи да се од данас отказују позоришне представе, филмске пројекције, концерти, трибине, изложбе, семинари.

Весић је пренео да је Град јутрос саопштио организаторима 33. Београдског маратона, који је требало да се одржи 26. априла, да ће та манифестација бити отказана.

"Маратон није манифестација у затвореном простору, али у њој учествује више хиљада маратонаца, како аматера, тако и професионалаца из целог света, од којих су многи из подручја која су жаришта корона вируса. Одржавање маратона у таквим условима представљао би ризик по здравље нашег становништва и зато се ова манифестација отказује”, рекао је Весић.

Такође, навео је да ће програм "Дани Београда", који се традиционално одржава сваког априла, бити значајно редукован и обележен симболично.

О судбини других великих манифестација, попут Бир феста, још је рано говорити, додао је Весић.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести