Удовичић посетио општине Ада и Сента

МОЛ/АДА/СЕНТА: Министар омладине и спорта Вања Удовичић, у оквиру свог редовног обиласка локалних самоуправа широм Србије, посетио је Мол и Аду у општини Ада, као и Сенту, и том приликом разговарао са представницима општина, спортистима и спортским функционерима о специфичностима и важности даљег рада на развоју система спорта и унапређења перспективе младих.
v
Фото: Youtube Printscreen

Посету је започео у Основној школи "Новак Радонић" у Молу, где се дружио са ученицима и младим фудбалерима Бачке из Мола.

Министар је школи уручио вредан комплет опреме и реквизита за фискултурну салу, па ће 380 ученика моћи да користи нове рукометне голове, кошеве, мреже и шпанере за одбојку, као и 40 лопти за наведене спортове, док је ФК Бачка добила комплет дресова и лопти.

"Спортска инфраструктура Аде задовољава потребе клубова, а реконструкцијом сале у школи "Новак Радонић" биће комплетирана инфраструктура за спортове у затвореном. Радови почињу наредног месеца и обухватају реконструкцију сале и дворишта, изградњу мултифункционалних спортских терена, модернизацију грејања... Стална подршка спортистима и младима је предуслов за њихов квалитетнији живот и рад, а самим тим и за сигурнију будућност и остварење снова, овде, у нашој Србији", истакао је министар Удовичић.

У Ади се упознао са омладинским погоном карате клуба Потисје, а затим упутио у спортску халу Сента у истоименом граду, где се дружио са фудбалерима Сенте и младим рвачима Сенте и кроз отворен и срдачан разговор упознао са њиховим циљевима и изазовима са којима се сусрећу.

Посету Сенти, родном месту Стевана Сремца, окончао је у основној школи која носи његово име.

Фискултурна сала ове образовне установе била је испуњена ученицима и спортистима кошаркашког и одбојкашког клуба Сента, који су желели да се упознају и друже са министром омладине и спорта.

Том приликом је школи и поменутим клубовима уручио комплете спортске опреме и реквизита.

"Сента је родно место великог броја знаменитих личности, као и врхунских спортиста попут пливача Чабе Силађија, тенисера Ласла Ђера, рвача Виктора и Мате Немеша... Веома је важно да млади из Сенте наставе ту дугу традицију бављења спортом, а на нама је да им то омогућимо и да их и даље мотивишемо. Најбољи начин за то је да се што више деце укључи у систем школског спорта и да им се обезбеди бесплатно бављење спортом“, закључио је министар Удовичић.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести