Млади српски рвачи и рвачице освојили 14 медаља у Загребу

ЗАГРЕБ: Кадетска репрезентација Србије у рвању остварила је велики успех на међународном кадетском турниру „Кроациа опен“ у Загребу, освојивши укупно 14 медаља.
s
Фото: pixabay.com

Како се наводи у саопштењу, на овом престижном турниру учествовало је више од 100 такмичара из 10 земаља, а изванредни резултати српских младих рвача потврда су изузетно квалитетног и стручног рада Рвачког савеза Србије у континуитету.

Мушка кадетска репрезентација Србије екипно је заузела друго место са 147 бодова, иза Хрватске (164 бода), а испред Чешке са 95 бодова.

Српски кадети освојили су осам медаља - три златне медаље: Дејан Бекрец (60 кг), Јован Миолски (65 кг), Вамош Антал (71 кг).

Сребрне медаље су освојили: Милош Вукосављевић (55 кг), Огњен Јаковљевић (71 кг), Бранко Ђукић (80 кг) и Марко Супић (119). Бронзану медаљу освојио је Симо Јовшић.

У конкуренцији кадеткиња и женска селекција је екипно освојила друго место са 105 бодова, иза Мађарске (127 бодова), а испред Италије са 105 бодова.

Младе рвачице Србије освојиле су шест медаља од тога три златне медаље: Лена Ећимовић (53 кг), Анђела Цветковић (61 кг) и Маша Перовић.

Сребрним одличјима окитиле су се Милица Секуловић (53 кг) и Дуња Лукић (61 кг), док је бронзу узела Евелин Ујхељи (61 кг).

Уз српске младе рваче био је селектор др Милорад Докманац, као и тренери Ђорђе Миолски, Душан Попетру и Далибор Перовић.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести