Боровчанин изабран у борд директора европског бокса

АСИСИ: Председник Боксерског савеза Србије (БС С) Ненад Боровчанин изабран је у борд диектора Европске боксерске конфедерације (ЕУБЦ) на конгресу који је одржан у италијанском Асисију.
1
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи у саопштењу БС С, Боровчанину је одато велико признање и захвалност од стране челника Европске куће бокса за све што је урадио за племениту вештину на Старом континенту, али и глобално врхунском организацијом Светског првенства у Београду 2021. за мушкарце. Све земље, чланице ex-Yu гласале су за улазак Боровчанина у борд директора ЕУБЦ, као и Русија, Украјина, Јерменија...

Годишњи конгрес Европске боксерске конфедерације у италијанском Асисију окупио је 47 земаља, а за новог предесдника ЕУБЦ изгласан је Грк Др Јоанис Филипатос.

Након избора Борда директора ЕУБЦ и новог председника Филипатоса, у салу је ушао и председник Међународне боксерске федерације (ИБА) Умар Кремлев, одржао говор, где је похвалио рад Конгреса и рекао да верује да ће нови тим још више допринети развоју бокса у Европи.

У Истанбулу 13. и 14. маја одржаће се изборни конгрес Светске боксерске федерације, где ће се бирати председник и чланови борда директора ИБА.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести