Боровчанин: Историјски успех, о боксу ће се тек причати

БЕОГРАД: Све што нам је председник пре три године обећао, испунио је, давао нам је подршку и захваљујући тој подршци успели смо да један Савез који је био у "живом блату" прво извучемо, па га тотално очистимо и створимо услове да дођемо до организације првенства света и што је најважније остваримо историјски резултат, рекао је председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин.
s
Фото: Youtube Printscreen

Боровчанин је данас предводио делегацију БСС на пријему код председника Александра Вучића, који је честитао на сјајној организацији шампионата и посебно Владимиру Мирончикову на бронзаној медаљи.

"Ово је прва медаља за самосталну Србију или прва медаља коју је неко са српским држављанством, Србин, освојио после 26 година. Сада следи даљи развој, изградња тренинг центра и далеко већа подршка ће пратити овај резултат и тек ће се о боксу причати у наредним годинама. Бокс ће постати синоним, не само за стварање шампиона и већ за правилно васпитање деце и омладине у људском и патриотском смислу", изјавио је Боровчанин новинарима после пријема.

Сад ћемо прво поделити седам боскерских рингова 500 пари рукавица, 1.000 џакова, малтене сваки клуб ће нешто да добије, затим крећемо са обуком тренера кроз "Школу бокса", континуирано у наредне две године, додао је први човек српског бокса.

"Наравно, иде и изградња тренинг центра, заједно са државом, што ће бити заокружена целина једног система који даје и тек ће давати резултате, надам се и на Европском првенству у мају следеће године, у Азербејџану, а главни циљ нам је златна медаља на Олимпијским играма у Паризу", истакао је Боровчанин.

Пре тога, женска селекција ће наступити на Светском првенству у Истанбулу, у децембру или у марту, уколико дође до померања због ковида.

"Нина Радовановић, Јелена Зекић, Милена Матовић, млада Сара Ћирковић. Имамо и Растка Симића, ту је будућност српског бокса. Уз руске тренере су напредовали наши тренери и боксери, као што су Аличић, Аметовић и Мемић", истакао је Боровчанин и додао да верује како ће Београд, као једини град два пута домаћин Светског првенства, бити домаћин и трећи пут.

"Организоваћемо и Европско првенство и још друга такмичења, али дефинитивно смо показали да је Београд град 21. века и да је Србија држава 21. века", закључио је Боровчанин.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести