Боксерски спектакл у Зрењанину

У “Кристалној дворани” у Зрењанину, у суботу 23. децембра, биће одржан изборни меч боксера за улазак у репрезентацију Србије.
Borovcanin, Salapura i Piperski
Фото: Dnevnik.rs

То ће се догодити у истој дворани у којој је један од најбољих боксера из овог града, а реч је о Милану Пиперском, пре пет година одбранио титулу Свесловенског првака. Меч под називом “Селектор – Новинари” у организацији Боксерског савеза Србије, уз техничку подршку Боксерског клуба Петровград и под покровитељством Града Зрењанина, биће прилика да се изабраници селектора Србије Томислава Антеља докажу и оправдају указано поверење. С друге стране, преко селекције новинара коју предводе доајен спортског и борилачког новинарства Душан Васиљевић и тренер Миливоје Башић, клупски боксери имаће прилику да управо они уђу у национални тим.

„Овакви боксерски дуели су у нашој земљи део традиције, која је једно време била запостављена. Ми је сада враћамо у праксу, јер је доносила резултате у бившој Југославији, када су само најбољи могли боксовати у националној реперезентацији. Они који победе у Зрењанину, ићи ће на опште физичке припреме на Златибор и у један од највећих боксерских кампова у Немачкој, у близини Минхена, како би се припремили за следећу годину“, изјавио је на конференцији за новинаре у Зрењанину председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Испред БК Петровград новинарима се обратио прослављени зрењанински боксер Милан Пиперски, који је казао да му је веома драго да ревитализација домаћег бокса креће управо из његовог родног града. Пиперски се захвалио Боксерском савезу Србије и Граду Зрењанину на пруженој подршци у организацији једног овако великог догађаја.

Помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура оценио је да нам предстоји боксерски спектакл који ће обележити крај године.

„Ове године имали смо много великих и значајних спортских манифестација кроз које желимо да промовишемо не само наш град, него и спорт и спортисте. Надам се да ће “Кристална дворана” у суботу бити пуна, као што је то био случај и пре неколико година, када се Милан Пиперски опраштао од такмичарске каријере“, нагласио је Салапура и додао да је улаз за овај спектакл - бесплатан.

Објављен је и списак парова који ће одмерити снаге у рингу, а који је претрпео одређене измене. Наступају - до 52 кг: Душан Јањић – Немања Гавриловић, до 69 кг: Петар Стошић – Никола Живановић, до 75 кг: Стефан Панић – Владимир Губаш, до 81кг: Филип Станковић – Саша Миловац, до 81кг: Никола Стефановић - Геарт Ајетовић и до 91кг: Никола Влаховић – Марко Доцић.

Такође ће наступити и до 52 кг: Раде Јоксимовић – Александар Јовановић, до 64 кг: Ненад Јовановић – Матија Тијанић, до 69 кг: Милош Обрадовић – Милан Бранковић, до 69 кг: Златко Јањић – Дејан Дашић и до 75 кг: Никола Ђука – Алекса Митић.

Текст и фото: Ж. Б.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести