Војводина дочекује Фридрихсхафен у Лиги шампиона

Добро познати ривал биће с друге стране мреже одбојкашима Војводине сутра од 20 часова у великој сали СПЦ Војводина.
Ф. Бакић/ Максим Буцуљевић нада се првим бодовима
Фото: Ф. Бакић/ Максим Буцуљевић нада се првим бодовима

У другом колу Лиге шампиона Новосађани дочекују немачки Фридрихсхафен и надају се да ће у овој утакмици имати шансе да дођу до првих бодова ове сезоне у најјачем клупском европском такмичењу. Са овом екипом црвено–бели су се састали и у сезони 2019/20. када су на домаћем терену изгубили максималним резултатом, док су се у Немачкој добро показали узевши два бода, али ипак нису могли да избегну пораз (2:3).

У циљу промоције одбојке Војводина је конференцију за медије поводом ове утакмице организовала у Основној школи „Ђорђе Натошевић” где су, поред новинара, питања шефу стручног штаба Слободану Бошкану и играчима Петру Крсмановићу и Максиму Буцуљевићу постављали и ученици.

– Фридрихсхафен је састављен од искусних играча и као и увек када је овај противник у питању, очекујем тешку утакмицу. Овај тим је увек у врху немачког првенства, бори се за трофеје. Ипак, ми играмо код куће и имаћемо подршку публике. Очекујем да одиграмо добро као у неколико последњих сусрета и да Немце нападнемо најбоље што можемо. Желим да се боримо за победу и прве бодове ове сезоне у Лиги шампиона – истакао је Бошкан.


Улаз бесплатан

ОК Војводина штампао је улазнице за ову утакмицу, које су могле да се преузму, али су све подељене, тако да ће свако ко буде желео да гледа евролигашки дуел моћи да уђе у Велику салу Спенса и без карте.

Наде са шампионима

После конференције за медије у Основној школи „Ђорђе Натошевић” ученици су се преселили у спортску салу где су се дружили са тренером ОК Војводина Слободаном Бошканом и играчима Петром Крсмановићем, Максимом Буцуљевићем и Жарком Убипарипом. Добро је познато да се клубови из Спортског друштва Војводина међусобно подржавају, па су се тако овом догађају придружили и рукометаши и фудбалери црвено-белих.


Војводина је у првом колу изгубила 0:3 од Јастржебског у Пољској, док је Фридрихсхафен после изгубљена два сета на крају славио 3:2 против Монпељеа.

– Оно што ће направити разлику и нама олакшати посао у овој утакмици јесу сервис и пријем, начин како ћемо ми њих напасти сервисом и како ћемо пријемом ублажити њихов први напад и онда разигравати своје комбинације. То ће бити једна од кључнијих ствари – поручио је стратег српског шампиона.

Велики задатак је пред играчима Војводине, који су жељни искорака у Европи и надају се да ће управо ово бити права прилика за то.

– Морамо да будемо на земљи и свесни где учествујемо, а то је елитно такмичење у ком су најбоље екипе. У Фридрихсафену је велики број странаца, има најмање немачких играча, док смо ми само са једним иностраним члана. Наравно, они долазе на наш терен и и сигурно је да ћемо их напасти. Нећемо се лако предати и дозволити им да се врате кући са бодовима – поручио је дизач Новосађана Максим Буцуљевић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести