Ковач саопштио шири списак одбојкаша за ЕП

БЕОГРАД: Селектор мушке одбојкашке репрезантације Србије Слободан Ковач саопштио је шири списак од 25 играча за Европско првенство, које ће се одиграти од 1. до 19. септембра у Пољској, Чешкој, Финској и Естонији.
Slobodan Kovač/Fonet/CEV
Фото: Фонет/CEV/Слободан Ковач

На списку су: технцари: Никола Јововић, Алекса Батак, Вук Тодоровић, Михајло Митић и Андреј Поломац, коректори: Александар Атанасијевић, Дражен Лубурић, Никола Мељанац, либера: Невен Мајсторовић, Никола Пековић, Милорад Капур, блокери: Марко Подрашчанин, Срецкко Лисинац, Петар Крсмановић, Александар Околић, Немања Машуловић и Стеван Симић, примачи: Немања Петрић, Марко Ивовић, Урош Ковачевић, Миран Кујунџић, Павле Перић, Давиде Ковач, Лазар Мариновић и Лазар Бајандић.

Одбојкаши Србије ће у недељу, 18. јула, почети припреме за првенство Европе, а одмах по окупљању у београдском хотелу “М” отпутоваће на Пале, на Јахорину, где ће до 1. августа обавити први део припрема.

Мушка сениорска репрезентација Србије, актуелни првак Европе, одиграће први меч ЕП у А групи у Кракову против Белгије, 2. септембра од 17.30 сати.

Србија ће други меч одиграти 3. септембра против Украјине од 20.30 сати, а трећи 4. септембра од 20.30 сати против Пољске.

Четврти меч на ЕП Србија ће одиграти 6. септембра од 17.30 сати против Португалије, а последњи, пети 7. септембра против Грчке од 17.30.

У Б групи у Острави играће Ческа, Италија, Словенија, Бугарска, Белорусија и Црна Гора, у Ц групи у Тампереу, Финска, Русија, Холандија, Турска, Шпанија и Северна Македонија, и у Д групи у Талину, Естонија, Летонија, Француска, Немачка, Словачка и Хрватска.

ЕП у конкуренцији одбојкаша одиграцје се од 1. до 19. септембра у Пољској, Чешкој, Финској и Естонији.

Такмичење по групама ће се одиграти у Кракову (А група), Острави (Б), Тампереу (Ц) и Талину (Д), мечеви осмине финала и четвртфинала у Гдањску, у Пољској и Острави, у Чешкој, а полуфинала, као и меч за треће место и финале у Катовицама, у Пољској.

Првенство Европе ће почети 1. септембра утакмицама у Ц и Д групи, а утакмице у А групи у Кракову одиграћее се од 2. до 8. септембра, у Б групи у Острави од 3. до 9. септембра, у Ц групи у Тампереу од 1. до 8. септембра и у Д групи у Талину од 1. до 9. септембра.

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести