Фридрихсхафен победник Меморијала великана, Воша друга

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе освојили су друго место на 11. Меморијалу великана, који клуб организује у част преминулих легенди српске одбојке и његових некадашњих чланова Жарка Петровића и Радована Дабића.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Током три дана квалитетних утакмица црвено–бели забележили су победе над Париз волејом (3:0), грчким ПАОК–ом (3:19), док су у последњој изгубили од Фридрихсхафена, који је са сва три тријумфа победник турнира. Било је ово до сада најјаче и најатрактивније издање Меморијала, а домаћин је то искористио као последњу, најозбиљнију проверу пред почетак сезоне следећег викенда.

Задовољан сам квалитетном турнира и екипа које су нам биле у гостима. Фридрихсхафен је показао да је одличан тим, чија игра је на високом нивоу, каквој управо и ми тежимо. Немам замерки на то како смо одиграли све три утакмице. Чак и у овој коју смо изгубили показали смо да имамо квалитета, али наравно, увек има места за напредак. Када овим турниром заокружим припремни период, задовољан сам оним што смо урадили. Сада се окрећемо званичним утакмицама, најпре у домаћем првенству, а потом и у Лиги шампиона, прокоментарисао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

За најбољег играча турнира проглашен је Војин Ћаћић, црногорски интернационалац, који је предводио немачки тим до трофеја намењеном победнику.

Трећи је био грчки ПАОК, а последњи Париз волеј. Пехаре за прве три екипе уручиле су Соња Петровић и Лана Дабић, ћерке преминулих легенди у чију част се организује такмичење.

К. Бугарски

Војводина НС семе – Фридрихсхафен 1:3 (26:28, 25:19, 19:25, 23:25)

Мала сала Спенса, гледалаца: 250, судије: Дивјачки, Пантић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Л. Чубрило, Бајандић 6, Вујевић, Зечевић, Негић (либеро 1), Рудић 7, Мигел 7, Н. Чубрило 12, Мишковић (либеро 2), Вилимановић 4, Парапунов 19, Мехић 12, Бошњак.

ФРИДРИХСХАФЕН: Јаловијецки, Ајлсворт (либеро 1), Тил 3, Ћаћић 17, Муниз, Аганиц, Вићентин 5, Бан (либеро 2), Бонин 2, Боеме 6, Ван Беркел 6, Масе 17, Хирш 12, Квржић.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Резултати:

ПАОК – Фридрихсхафен 1:3

Војводина – Париз волеј 3:0

Фридрих. – Париз волеј 3:2

Војводина – ПАОК 3:1

Париз волеј – ПАОК 2:3

Војводина – Фридрих. 1:3

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести