Радоњић: Да будемо добри у дуелу против Басконије

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић нада се да ће његов тим имати добар наступ против Басконије у 10. колу Евролиге.
Dejan Radonjic
Фото: FoNet

Кошаркаши Црвене после победе у првом овосезонском дуелу са Партизаном, путују у Шпанију на дупло коло против Басконије сутра од 20.30 сати и Реал Мадрида у четвртак.

"Имамо данас тренинг и пут за Басконију и већ сутра меч, а после тога идемо у Мадрид на дуел против Реала. Наравно, то кратко време које имамо користимо да се упознамо са овим што је потребно за меч и да се трудимо да будемо добри у том дуелу", рекао је Радоњић новинарима пред пут у Шпанију.

Црногорски стручњак Душко Ивановић смењен је данас са места тренера Басконије, а на његово место постављен је Хрват Невен Спахија.

"По последњој информацији које смо добили, дошло је до промене тренера Басконије. Тим који ће са својим квалитетима наравно на паркету дати све од себе да нас савлада и да дођу до бодова. Ми ћемо покушати да направимо најбољу могућу припрему и да пружимо колико је то могуће у том дуелу", рекао је Радоњић.

Он је додао да пут Шпаније екипа креће без Луке Митровића.

"На пут идемо без Митровића, он је добио ерозију рожњаче јуче после меч, због ударца прстом. Покушаћемо то да надоместимо колико је то могуће“, рекао је Радоњић.

Кошаркаш Дејан Давидовац каже да ће промена тренера утицати на игру сутрашњег ривала.

“После битне победе, а свака у дербију је важна, очекује нас поново дупла недеља. Није прва у распореду, али није лако посебно аато имамо два гостовања у Шпанији. Басконија је у лошем ритму у последњих неколико утакмица, али промена тренера ће сигуро донети неке промене и у игри и бити шок терапија. Ми смо у добром ритму као тим и даље нам недостају неки играчи који су повређени, сада недостаје и Лука. Тражимо се још увек, нисмо били у пуном саставу, полако идемо утакмицу по утакмицу” рекао је Давидовац.

EUR/RSD 117.5504
Најновије вести