Партизан кажњен 1,8 милиона, Председниство КЛС о статусу

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Партизан кажњен је данас са укупно 1,8 милиона динара због одбијања да игра плеј-оф Суперлиге, тренер Жељко Обрадовић добио је четири меча суспензије, док ће одлуку о статусу донети Председништво УККЛС, саопштио је дисциплински судија Драгутин Илић.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Како се наводи, Партизан је кажњен са 600.000 динара из разлога што је одбио да одигра утакмицу полуфинала против ФМП-а, плус 1,2 милиона динара због нарушавања угледа КЛС, док је тренеру Жељку Обрадовићу изречена суспензија од четири меча.

Такође, службеном лицу Дулету Каравесовићу изриче се суспензија од четири меча, а одговорном лицу Дејану Кијановићу суспензија од шест месеци.

Уједно, Партизан плаћа и 12.000 динара због недостављања документације канцеларији лиге.

Ипак, најважнија одлука није донета, а у питању је статус црно-белиц, с обзиром да правилник у оваквим ситуацијама предвиђа селидбу у два степена нижи ранг.

"Председнику удружења и Директору такмичења указујем на Статут УККЛС, а посебно члан 18 који дефинише услове и начине за престанак или стицање чланства у УККЛС, обзиром на саопшење и став КК Партизан, те предлажем да се Председништво УККЛС као надлежан орган удружења изјасни о статусу, у што краћем року, а све у складу са важећим актима УККЛС, КС С и ФИБА. О евентуланим одлукама обавестити Управни одбор КСС у вези Правилника о такмицењу, посебно члан 36 и друге акте КСС који се односе на конкретан случај", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести