Њујорк Тајмс: Никола Јокић игра кошарку као је да ватерполо

ЊУЈОРК: Никола Јокић, звезда Денвера, игра кошарку као да је ватерполо, пише амерички лист "Њујорк Тајмс".
nba jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/David J. Phillip)

У тексту под насловом "Никола Јокић игра кошарку као да је ватерполо", Њујорк Тајмс доноси анализу игре српског центра, који са Денвером игра финале Западне конференције НБА лиге.

"Јокић, звезда Нагетса ради све у НБА плеј-офу. Шутира, скаче, блокира и дели једноручне асистенције преко целог терена као да је у базену. Он је познат по прецизним додавањима, чак иако лопта иде дужином целог терена. То је обележје ватерпола, спорта који је веома популаран у његовој родној Србији", пише Њујорк Тајмс.

"Додавања једном руком, блокада једном руком. Једноручни флоутери. Вођење лопте једном руком, Јокћ такође има навику да једном руком држи лопту изнад главе (понекад и маше њоме), док се другом брани од свог дефанзивца. Могао би и да гази воду док то ради", пише НYТ.

Иако Јокић никада зваично није тренирао ватерполо, амерички лист подсећа и на период његовог детињства у Сомбору када би се се свукао у купаће гаће и са друговима се добацивао лоптом.

"Србија гаји јаку страст према ватерполу и у скоро сваком граду постоје базени за ватерполо. Млади људи викендом постављају голове на језеру. Мушка репрезентација Србије освојила је олимпијско злато 2016. године у Рио де Жанеиру", пише НYТ.

"Ватерполо је део културног кода, а Јокић се није специјализовао за кошарку све док није постао тинејџер. Бавио се многим спортовима док је био млад и то му је вероватно помогло да развије своју спретност", рекао је Огњен Стојаковић, директор Нагетса за развој играча, који је био један од неколико саговорника Њујорк Тајмса.

"Заправо је веома добар у и одбојци. Требало би да га видите. У свим спортовима са лоптом, он је невероватан", рекао је Стојаковић.

EUR/RSD 117.3093
Најновије вести