Еминентни тренерски семинар понеће име Душана Ивковића

БЕОГРАД: Један од најугледнијих семинара за кошаркашке тренере у Европи и свету, Београдска клиника, ове године обележио је велики јубилеј - 20 година постојања.
d
Фото: Tanjug/T. Valič/Arhiva

У Удружењу кошаркашких тренера Србије, који је организатор “Клинике”, истичу да је велики успех што је овај емнинентни тренерски семинар којим се Србија дичи у свету и који служи на част и као земљи кошарке, пре свега задржао континуитет одржавања у време пандемије вируса корона која влада скоро две године.

Овогодишњу Београдску кошаркашку клинику смо реализовали како је то у овим условима и једино било могуће, у онлајн формату, рекао је Танјугу Страхиња Васиљевић, генерални секретар УКТС и додаје.

Међу предавачима су била два селектора мушке и женске репрезентације, Светислав Пешић и Марина Маљковић, као и Душко Вујошевић и Ернест Рађен, који има богато интернационално искуство, пре свега у Кини. Њихова предавања су се пре свега односила на рад са младим играчима, али и на анализу одбрамбених тактика по којима је наша школа кошарке препознатљива, рекао је Васиљевић.

Јубиларно 20. издање Београдске кошаркашке клинике имало је и један новитет.

Као специјално изненађење, приређено је и предавање намењено тренерима у раду са млађим категоријама, које је презентовао Александар Глишић, координатор млађих репрезентативних селекција, а у коме су као демонстратори учествовали и двојица бивших истакнутих репрезентативаца - Ненад Крстић и Миленко Тепић. Они су своје дугогодишње играчко искуство уткали у ово предавање и учинили га још драгоценијим, истакао је први оперативац УКТС и за наредно издање овог тренерског семинара најавио могуће измене:

"Стигао је предлог да Београдска кошаркашка клиника понесе име нашег истакнутог тренера Душана Ивковића. О свему томе у наскорије време одлучиваће Управни одбор УКТС. Један од наших највећих стручњака свих времена имао је огроман утицај на кошарку, а дао је и немерљив допринос унапређењу и модернизацији рада Удружења кошаркашких тренера Србије и својим ауторитетом помагао да Клиника из године у годину за предаваче има најпознатије и најпризнатије тренере".

Васиљевић је са поносом нагласио и да је УКТС у овој години успео да објави чак две књиге које су дистрибуиране свим тренерима.

Велику пажњу поклањамо издаваштву како бисмо од заборава отргли огромно знање које су наши тренери остављали за собом. После књиге “Вежбе основних елемената технике у кошарци”, ове године објавили смо и књигу под називом „Вежбе одбрамбене тактике“, и то је пракса са којом ћемо наставити и у будућности, закључио је Васиљевић.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести