Брајант званично у Кући славних, уз њега Данкан и Гарнет

СПРИНГФИЛД: Са осама месеци одлагања због пандемије корона вируса, у суботу је на свечаности у Спрингфиелду у кошаркашку Кућу славних примљена генерација 2020, у којој је постхумно и Коби Брајант.
brajant
Фото: Tanjug (AP Photo/Kathy Willens)

Признање уласка у одабрано друштво преузела је његова удовица Ванеса Брајант, која је на бину изашла у пратњи легендарног Мајкла Џордана, уз скандирање из публике ”Коби! Коби! Коби!”.

"Увек сам избегавала јавно да хвалим свог мужа јер мислим да је довољно тога добијао од навијача, а неко га је морао враћати у стварност. Сигурна сам да се сад смеје на небу, јер ћу га управо хвалити у јавности због његових постигнућа на једној од најјавнијих позорница. И даље победује", рекла је, поред осталог, Ванеса, док је уз њу стајао Џордан и борио се да суздржаи сузе.

У Кућу славних уведени су и Кевин Гарнет и Тим Данкан, Кобијеви велики ривали на терену.

"Ценим те. Велика је част ући у Кућу славних са тобом и Кобијем", рекао је Гарнет обраћајуци се Данкану, који се осврнуо на своју каријеру и посебно захвалио свом једином тренеру у НБА каријери - Грегу Поповићу, који је због ове церемоније пропустио ноћашњи меч Сан Антонија.

У класи 2020. место у Кући славних добили су и тренери Руди Томјановић и Еди Сатон, кошаркашица Тамика Кечингс, женски кошаркашки тренери Ким Мулки и Барбара Стевенс и покојни, дугогодишњи генерални секретар ФИБА Патрик Бауман.

Имена чланова генерације 2021, која ће у Кућу славних бити уврштена у септембру, требало би да буду објављена касније данас.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести