Богдановић: Жоц би се снашао у НБА, Јокић ће морати да части

БЕОГРАД: Кошаркаш Атланте Богдан Богдановић изјавио да би се легендарни тренер Жељко Обрадовић успео да адаптира на НБА лигу.
bogdanovic
Фото: Tanjug (Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP)

"Жељков највећи квалитет је моћ адаптације, он уме да се адаптира и мислим да би он нашао свој систем који би функционисао овде. У НБА је другачије, нема времена за припреме утакмица, нема домаћег првенства, слабијих утакмица... Пронашао би он свој начин и да би направио упсех, Жељко нас је навикао на успехе, не би остао дужан ни ту", рекао је Богдановић у разговору са спрским медијима, након потписивања партнерства са компанијом Адидас.

Једно од питања за српског бека било је да ли ће његов саиграч из репрезентације Никола Јокић морати да части вечеру, ако буде проглашен за МВП НБА лиге.

"Мора да части, мора ако освоји награду. Мораће да се ''отвори'', не само за вечеру. Превелики је то бонус", реко је Богдановић.

Богдановић је истакао и да је у контакту са селектором Србије Игором Кокошковом.

"Наравно, ту сам. Чујемо се, били смо заједно у Сакраменту. Мислим да је Игор у контакту са свим српским и балканским играчима у НБА, он би увек организовао виђања", рекао Богдановић.

Узбуђен сам због прве плеј-оф утакмице

Узбуђен сам због прве плеј-оф утакмице, знамо да је Медисон сквер гарден једно од најбољих места за играње, ту се чуда дешавају, рекао је кошаркаши Атланте Богдан Богдановић.

Српски бек је један од најбољих играча Атланте у НБА лиги ове сезоне и први пут у каријери ће заиграти у завршници такмичења.

"Узбуђен сам због прве плеј-оф утакмице. Знамо да је Медисон сквер гарден једно од најбољих места за играње, ту се чуда дешавају. Играчи добијају посебну енергију, могу и по 50 поена да дају. Када сам дошао у НБА лигу, Бади Хилд ми је рекао да у тој хали можеш да полудиш и одиграш фантастично", рекао је Богдановић у разговору са српским медијима након потписивања уговора са компанијом Адидас.

Он је додао да ће бити интересантан дуел Хокса и Никса.

"Они су одлична екипа. Имају добру сезону као и ми. По питању искуства смо исти. Имају нове и младе играче као и ми. Биће узбудљиво. Волео бих да серија оде у седам утакмица."

После три сезоне у дресу Сакрамента, Богдановић је пре почетка ове дошао у Атланту са једним циљем.

"Предвиђали су нам да ћемо бити осми на Истоку. Очекивали су доста од нас јер је дошло неколико искусних играча. Галинари, Капела, Хил, стигао сам и ја. Сви смо дошли са циљем да заиграмо у плеј-офу", рекао је Богдановић, додајући да сезона није добро почела и да је након смене Лојда Пирса, тим заиграо много боље под вођством Нејта Мекмилана.

"То је мој најлепши период од доласка у НБА лигу. Везали смо осам или девет победа. Идеш и побеђујеш, не знаш за пораз. Имаш самопоуздање, идеш у Лос Анђелес да победиш Лејкерсе. Први пут од доласка у НБА лигу осећам победнички ритам", закључио је Богдановић.

Прву утакмицу у првој рунди плеј-офа, кошаркаши Атланте ће играти са Њујорком 23. маја.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести