Вучевић пред меч с ТСЦ-ом Воши пожелео пласман у УЕФА такмичења

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је делегацију ФК Војводина, са председником Драгољубом Збиљићем на челу.
v
Фото: novisad.rs

Поред актуелног такмичарског момента у суперлигашком првенству, у основи састанка била је могућност прилагођавања садржаја стадиона Карађорђе условима које УЕФА прописује за одигравање утакмица у европским клупским такмичењима.

- Искрено бих волео да Војводина обезбеди место у нашем првенству које води у неко од УЕФА такмичења – рекао је Вучевић, а преноси сајт ФК Војводина. – Челници клуба верују да су корак до тог циља, а ми ћемо да се потрудимо да учинимо све што је у нашој моћи да стадион Карађорђе испуни све услове које потражује УЕФА.

Поред Збиљића, састанку су присуствовали генерални директор клуба Душан Бајатовић, његов заменик Александар Војновић, директор омладинске школе Душко Грујић и секртетар Александар Влашкалић.

Покрајински дерби на суперлигашком нивоу

Доскора су сусрети Војводине и ТСЦ-а најављивани као локални дербији. У финишу првог дела првенства, међутим, уз међусобни меч београдских клубова Вождовца и Партизана, сутрашњу утакмицу на Карађорђу можемо да сврстамо у ред дербија 14. суперлигашког кола. Сведочи о томе погледа на табелу, који води у смеру закључка да се ту и европски путеви укрштају.

-Као и свака утакмица и ова је тешка на свој начин – подсетио  је тренер Војводине Милан Раставац. – Наша амбиција је да на свакој утакмици надиграмо противника и победимо. Бодови су нам неопходни из више разлога: да наставаимо борбу за врх табеле, али и да то остварујемо управо у сусретима са директним конкурентима. Верујем да ћемо пронаћи моменте из којих ћемо успети да угрозимо противника, који је врло добра екипа, из одлично организованог клуба, који је увек у врху табеле и учесник је европских такмичења. Неће бити лако, али наша амбиција нас води да будемо максимално ангажовани и агресивни, како бисмо утакмицу решили у своју корист.

Раставац је, са својим сарадницима, био у позицији да у ходу ствара такмичарски основ, довољно квалитетан за европске изазове. Три недеље по завршетку прелазног рока коначно су сви играчи у пуном капацитету укључени у тренажни процес и сви ће (осим поцрвенелог Јеличића) равноправно да конкуришу за стартни састав. Прецизније, тек би у сусретима који следе требало очекивати игре Војводине на нивоу навијачких жеља и објективних могућности сваког играча понаосом, као и колектива у целиони.

-ТСЦ је клуб који дужи низ година ради савршено, то је пример на који би многи клубови могли да се угледају и да их следе – цени нападач Војводине Немања Николић. – Међутим, Војводина је у овој сезони постављена на здраве основе, тако да може да послужи као пример свима у српском фудбалу. Ми ћемо и у мечу који следи гледати себе, стремећи ка  издању колико заиста вредимо, на нивоу који навијачи и очекују.

Сутрашња утакмица на Карађорђу у Новом Саду, између Војводине и ТСЦ-а, почеће у 19 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 5 (А5). 

Л. Бакмаз

Сланинар 100%
08.10.2022 • 20:59
Prodaja magle za "debele" novce... UPRAVA NAPOLJE!!!
EUR/RSD 117.3738
Најновије вести