Војводина вечерас дочекује екипу Радничког из Крагујевца

Резултатским преокретом у завршна три минута меча са градским ривалом Младости ГАТ, Војводина је прошла у четвртфинале Купа Србије - спектакуларни обрт одјекнуо је мађу навијачима као специјална позивница на завршну утакмицу уочи првенствене паузе.
с
Фото: В.Фифа

Вечерас на Карађорђу гостује крагујевачки Раднички, тим кога је Војводина летос победила у Крагујевцу са 2:0.

– Ми знамо колико вредимо и који је наш циљ на крају првенства – каже репрезент Војводинине школе Владимир Новевски. – Можда нисмо у сваком моменту на прави начин одговорили на такмичарске изазове и жеље навијачке. Међутим, нити смо ми одустали од циља, нити су нас навијачи напуштали кад нам је било најпотребније. Зато данас очекујемо попуњене трибине, како бисмо заједно слављенички затворили јесењу сезону.


Сами себи највећи противник

Тренер Војводине Милан Раставац, са играчима Владаном Новевским, Дејаном Зукићем, Владимиром Милетићем и Вељком Јеленковићем, посетио је ОШ Прва војвођанска бригада, у оквиру акције „Ти си моја прва љубав“. На питање једног ученика ко је највећи Војводинин противник у првенству, Раставац је имао занимљив одговор.

– Ми смо сами себи највећи противници – рекао је Раставац. – Свакодневно се трудимо да сами себе поправљамо, појединце и екипу. Уколико сваког дана, свако од нас, барем мало победи себе, ми ћемо расти као тим. Уколико тај процес тече, тада ћемо и ми довољно порасти да победимо сваког противника.


Подсећајући на тријумф Крагујевчана у Нишу, где су у претходном колу три пута тресли домаћинову мрежу, тренер Војводине Милан Раставац био не нешто опрезнији од свог играча.

– Имамо доброг супарника испред себе – цени Раставац – Поготово су добри у фази игре која је повезана са транзицијом и са простором који им је на располагању. Морамо на време да их ставимо под контролу и да их надиграмо у пољу, што неће бити лако. Верујем да је наше амбиције могуће поклопити са нашим могућностима за остварење циља, под условом да наши играчи пруже сопствени максимум, водећи се идејом да је прва следећа лопта најбитнија, што и доводи до позитивног резултата.

Вечерашњи сусрет Војводине и крагујевачког Радничког, на Карађорђу у Новом Саду, почеће у 19 часова. Судиће Милан Стефановић, а пренос утакмице ја на каналу Арена спорт 4 (А4).

        Л. Б-з

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести