Војводина са Вождовцем улази у серију са екипама из „горњег дома“ 

Са по четири победе и нерешена резултата Војводина је четврта на суперлигашкој табели, али са утакмицом мање у односу на Нови Пазар и Вождовац, екипе које су је на табели раздвојиле од Црвене звезде.
с
Фото: Ф. Бакић/Играч Војводине Барај у акцији

Куриозитета вредан податак садржан је у чињеници да су јој противници у осам сусрета седам пута били из доњег дела табеле. Једино је Колубара (2:2) пласирана у првих осам и заузима тренутно седмо место. Лаички сабирано, пред Новосађанима је знатно тежи распоред у наставку првенства, где их очекују све редом супарници из „горњег дома“. Први на реду је Вождовац, са једним бодом више у односу на учинак Војводине, али и утакмицом више одиграном.

– Оно што долази иза имена противника, досадашњих или оних који следе, доноси различите проблеме испред нас – одговара тренер Војводине Милан Раставац. – Против противника који долазе имаћемо неке ствари лакше него што смо имали до сада. То се негде компензује: по именима су тежи, по томе што су спремни да пружају више и захтевнији су, али неки простори се отварају, што нисмо имали случај пре њих и ја верујем да можемо да пронађемо начин да те просторе искористимо. Кључ је у томе како да решимо проблем испред себе, не мислим у смислу да ли је тежи или лакши, него само да је различит у односу на претходни.


Чумић појачање међу нападачима

Дојучерашњи члан Олимпијакоса Никола Чумић потписао је трогодишњи уговор са Војводином. Реч је о играчу који подједнако добро може да одговори на све изазове на нападачким позицијама у тиму.

– Чумић долази из тренажног процеса. Није тренирао са првом екипом Олимпијакоса, већ са групом играча, али прошао је припреме тако да је близу да конкурише за састав, ако не сад, оно за следећу утакмицу сигурно – рекао је Раставац


Вождовац се, са пет победа и два нерешена резултата у девет утакмица, наметнуо као респектабилан противник. После пораза од Црвене звезде, са три узастопне победе, на Карађорђе пристиже са жељом, преточеном у намеру, да позитиван резултатски низ настави и у сусрету са Војводином.

– Снага Вождовца је пре свега у том тимском изражавању – анализира Раставац. – Они и ротирају доста играча, код њих нема изразитог појединца од кога би зависила њихова игра. Имају квалитет по боковима, као и по централи, то је тим који је јасно формиран са јасно израженом идејом. Док су у свом ритму они немају проблем, кад из ритма изађу, улазе у проблеме. Лично се радујем изазову, из два разлога: имамо прилику да наставимо позитиван низ, а други разлог јесте у томе да у жељи за победом морамо да се истакнемо у нечему изузетном. Најпре у јако добром тимском изражавању, или у екстремно добрим акцијама појединаца. Верујем да ће та утакмица извући нешто најбоље из нас, неопходно за победу.

Сусрет Војводине и Вождовца, на стадиону Карађорђе, заказан је за недељу у 18 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 3 (А3).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести