Воша против Спартака: Један шут довољан за реми

Спартак ЖК – Војводина 1:1 (0:0)
Ilustracija, FK Vojvodina
Фото: Ilustracija, FK Vojvodina

Упркос апсолутној надмоћности Војводине, Спартак је само једним шутем у оквир Царевићевог гола, довољног за реми, успео да одржи традицију низа позитивних резултата у сусрету са фаворизованим Новосађанима. Гости су знатно убедљивије изнели прво полувреме. Конкретним акцијама, без класичног нападача у шпицу, салетали су Манојловићев гол, очекујући центаршутеве Бјековића с једне и Ђорђевића с друге стране, да би се потом губили у сопственим покушајима да започете акције и заврше у жељеном стилу. Тако је Немања Николић покушавао два пута, у 18. и у 22. минуту, у 24. су Малбашић у улози асистента и Бјековић као нападач заменили улоге, да би најповољнију прилику средином првог дела пропустио Чумић, када је у 36. минуту шутирао с десне стране, покрај супротне стативе.

Најповољније прилике Војводинини играчи нису реализовали у интервалу надокнаде времена: најпре је Буснић главом погодио Манојловића, да би голман Спартака, иначе јунак летошњег сусрета на Карађорђу, одлично реаговао на Чумићев испит, после слободног ударца који је извео Урош Николић.

Без и једног шута ка голу у првом делу, Спартак је првим шутем у оквир гола у другом полувремену повео. Напад је са центра повео Шимура, наставио Хрстић, а његову асистенцију из непосредне близине, поред Бјековића и голмана Царевића, у мрежу послао Срећковић.

После тог гола, ситуација на терену следила је слику из првог полувремена: Војводина је била конкретзнија, али покушаји Бјековића, Чумића и Немање Николића, у интервалу од 50. до 56. минута остајали су у доменима покушаја, баш као и моменат у 62. минуту када су се буквално изгубили у гужви коју су сами закомпликовали, без идеје како да упуте шут ка голу.

Резултатски, утакмица је ипак враћена на почетак у 73. минуту. Најпре је Урош Николић извео слободан ударац са 22 метра, Манојловић је крајњим напором избацио лопту у корнер и тако омогућио истом играчу да из корнера поново упути лопту у шеснаестерац, на главу Богићевићу, који је, испоставило се, асистирао Чумићу за изједначење. Пет минута касније двојица Николића комбиновали су испред Манојловића: Немања повратном лоптом до Уроша, а овај у спољни део мреже. Последњи моменат вредан наговештаја и другог гола за победу Војводине догодио се у интервалу надокнаде времена, када је статива била Спартаков савезник, после Зукићевог шута. 

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 500, судија Лукић (Београд), стрелци: Срећковић у 49. за Спарттак, а Чумић у 73. минуту за Војводину, жути картони: Срећковић, Шимура, Танасин (Спартак ЖК), Јеличић, Ђорђевић (Војводина).

СПАРТАК ЖК: Манојловић 6,5, Танасин 6, Богићевић 6, Баксеванос 6, Виторовић 6,5, Шимура 6 (Тошевски), Тумбасевић 6, Бијеловић 6, Ђурасовић 6 (Станић), Срећковић 6,5 (Тодоровски), Хрстић 6,5 (Обрадовић).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Бјековић 6, Витас 6,5, Јеличић 6,5 (Бараје), Ђорђевић 6, Буснић 6, Милетић 6 (Зукић), Чумић 6,5, Малбашић 6 (Симић), У.Николић 6,5, Н.Николић 6.

 

Л.Бакмаз

Poštovalac
06.11.2022 • 18:11
Vojvodino, Vojvodino... Teško je voleti te, još teže ne voletite. Što nam to rade?
EUR/RSD 117.3738
Најновије вести