Војводина ослабљена путује на сусрет у Сурдулици

Два ремија заредом остварили су фудбалери Војводина (Колубара и Младост из Лучана) и то сигурно није резултат који су прижељкивали.
ФК Војводина/ Следи тежак циклус: Стефан Ђорђевић и Горан Шаула
Фото: ФК Војводина/ Следи тежак циклус: Стефан Ђорђевић и Горан Шаула

Иако имају разлога да буду незадовољни неким судијским одлукама које су ишле на њихову штету, простор за кукњаву црвено-белих не постоји, јер их у наредних 15 дана очекују три нове утакмице (Радник у гостима и Раднички из Ниша и Вождовац на “Карађорђу”), које, свака за себе, имају велику специфичну тежину за чету тренера Милана Раставца. Прва од њих на програму је сутра, када “стара дама” гостује у Сурдулици, где ће јој домаћин бити “фењераш“ на суперлигашкој табели.

- Хтели ми то или не, мораћемо у наредним сусретима до ротирамо играче - рекао је Горан Шаула, један од асистената шефа стручног штаба. - У прошлој утакмици искључен је Вељко Симић, повредио се Немања Николић, а исто важи и за Филипа Малбашића. На њих тројицу нећемо моћи да рачунамо у Сурдулици, као ни на већ дуже време озлеђеног Уроша Николића, који се полако укључује у рад с екипом и јуче је први пут тренирао с њом. Срећом, Игор Јеличић се опоравио и највероватније ће се наћи у конкуренцији за екипу.


Изненађени смо

Неминовно је било и питање везано за последња дешавања на утакмици с тимом Младости, када је из игре, због другог жутог картона (не)оправдано искључен Вељко Симић. Да ли и колико такве одлуке утичу на црвено-беле?

- Раставац, Башић и ја вратили смо овог лета у српски фудбал и заиста смо изненађени - одговорио је Шаула. - Питамо се чиме је Војводина заслужила да у последњих шест утакмица четири пута буде оштећена. Само то нека нам неко објасни.

Заказана Скупштина клуба

Председник Скупштине ФК Војводина Милан Н. Ђукић донео је одлуку да се редовна седница највишег клупског тела одржи 6. септембра, у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, с почетком у 19 часова.


Што се самог дуела с Радником, екипом која је у седам рунди уписала само два бода и још није остварила није једну победу, тичем Шаула је истакао:

- Тренер Драган Радојичић, мој некадашњи саиграч, најбоље познаје наше играче, јер их је тренирао до овог лета. Уз то, терен у Сурдулици није најбоље припремљен, нешто је ужи и тамо су специфични услови за игру. Немамо другог избора него да пружимо добру партију и да се кући вратимо с три бода. Играмо добро, стварамо прилике, али имамо мало проблема с реализацијом, али и то ће бити боље с временом и резултати неће моћи да изостану - додао је Горан Шаула.

Пред почетак конференције за медије, уручена је прикупљена помоћ породици премилог Драгана Главића, коју је примила његова супруга Данијела, мајка троје деце, која такође болује од карцинома. Дресове Војводине и сезонске карте, уз око пола милиона динара, уручили су јој Горан Шаула и капитен тима Стефан Ђорђевић.

Новосађани данас одлазе на пут и предвиђен је један тренинг пред сутрашњу утакмицу, која почиње у 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести