Вечерас покрајински дерби на суперлигашком нивоу

До не тако давно сусрети између Војводине и ТСЦ-а најављивани су као локални дербији.
d
Фото: ФК Војводина

У финишу првог дела првенства, међутим, уз међусобни меч београдских клубова Вождовца и Партизана, вечерашњу утакмицу на „Карађорђу„ можемо да сврстамо у ред дербија 14. суперлигашког кола. Сведочи о томе поглед на табелу, који води у смеру закључка да се ту и европски путеви укрштају.

- Као и свака утакмица, и ова је тешка на свој начин – подсетио  је тренер Војводине Милан Раставац. – Наша амбиција је да увек надиграмо противника и победимо. Бодови су нам неопходни из више разлога: да наставимо борбу за врх табеле, али и да то остварујемо управо у сусретима с директним конкурентима. Верујем да ћемо пронаћи моменте из којих ћемо успети да угрозимо противника, који је врло добра екипа, из одлично организованог клуба, који је увек у врху табеле и учесник је европских такмичења. Неће бити лако, али наша амбиција нас води да будемо максимално ангажовани и агресивни, како бисмо утакмицу решили у своју корист.

Раставац је, са својим сарадницима, био у позицији да у ходу ствара такмичарски основ, довољно квалитетан за европске изазове. Три недеље по завршетку прелазног рока, коначно су сви играчи у пуном капацитету укључени у тренажни процес и сви ће (осим „поцрвенелог„ Јеличића) равноправно да конкуришу за стартни састав. Прецизније, тек би у сусретима који следе требало очекивати игре Војводине на нивоу навијачких жеља и објективних могућности сваког играча понаособ, као и колектива у целини.

- ТСЦ је клуб који дужи низ година ради савршено, то је пример на који би многи наши клубови могли да се угледају и да их следе – цени нападач Војводине Немања Николић. – Међутим, Војводина је у овој сезони постављена на здраве основе, тако да може да послужи као пример свима у српском фудбалу. Ми ћемо и у мечу који следи гледати себе, стремећи ка  издању колико заиста вредимо, на нивоу који навијачи и очекују.

Данашња утакмица између Војводине и ТСЦ-а у Новом Саду, почеће у 19 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 5. 

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести