ВАР И СУДИЈА ПОКВАРИЛИ МЕЧ  Спартак – Раднички (Н) 1:1 (0:0)

Реми је и направеднији исход интересантног али слабог меча између Суботићана и Нишлија. Међутим, мора се рећи да је својим одлукама и тумачењем ВАР –а судија Минаковић упропастио меч.
lopta1
Фото: pixabay.com

Прво је после већања и прегледвања снимка од пет минута показао на белу тачку за Раднички, иако се на снимку лепо видело да је одбрамбени играч Спартака Ракић прво одбио лопту, а потом закачио фудбалера гостију. А онда је после једне набачене лопте и гурања између Шимуре и Митровића после шест минута  недоумице поново досудио казнени ударац. На срећу ове одлуке нису утицале на коначан резултат.

Опрезно су ушли фудбалери Спартака и Радничког у меч у првих петнаестак минута играло се углавном између два шеснаестерца, а онда је  после једног центрашута и слабе интервенције одбрамбених играча Спартака Мићибуши у гужви постигао погодак. Судија Минаковић је показао на центар, али после дуге консултације са ВАР собом , поништио је погодак јер је фудбалер Нишлија играо руком.

Све до 30. минута Нишлије су имали лопту више у ногама, а онда су се фудбалери Спартака прбудили и преузели инцијативу. Можда је Срећковић могао нешто више да уради, али је саа петнаестак метара погодио голмана Кахримана.

У финишу првог дела „оплави голубови“ су имали две сјајне прилике, прво је Туфегџић са осам метара промашио празан гол, а онда у надокнади Бјеловић је са пет метара погодио Кахримана.

На почетку другог дела Нишлије су имале више од игре, Шкрбић је имао две лепе прилике, али се није снашао. А онда је после интервенције из ВАР собе судија Мминаковић досудио пенал за Раднички,а Шкрбић је с беле тачке био сигуран.

Само птнестак минута касије судија Минаковић је после прегледа снимка поново показао на белу тачку. Овог пута Илић је после прекида с леђа повукао Шимуру. С беле тачке Туфегџић је лако преварио искусног Кахримана.  Већ у следећем нападу Спартак је могао до новог шпотка, али је Туфегџић с пет метара искоса тукао поред гола.

Г. К.

 

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца око 2.000, судија: Минаковић (Нови Сад), стрелац: Туфегџић (изпенала) у 81. за Спартак, а Шкрбић  (из пенала) у 60. минуту за Раднички.. .жути картони: Иванчевић, Шимура (Спартак), Станковић Илић, Касалица (Раднички), црвени картон: Станковић (Раднички).

СПАРТАК: Дујмовић 6, Дунђерски 7, Иванчевић 6,5, Бранковић 6,5 (Јовић), Милошевић 6,5, Тодоровски 6 (Ракић), Шимура 6, Туфегџић 6, Марчић 6, Бјеловић5 (Фуртула). Срећковић 6..

РАДНИЧКИ: Кахриман 7, Стевановић 6, Аксентијевић 6, Станковић. 6,5 Вујадиновић 6, Пејовић 7, Митровић 6 (Ристић), Вујадиновић 7, Мићибуши 7(Илић), Шкрбић 6,5 (Бјеличић), Дуроњић 6, 5(Касалица).

 

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести