Уз трећи пораз Воше: Вреде, ипак, много више од седмог места

НОВИ САД: Пораз Војводине против Чукаричког (0:2) дочекан је као нешто што је, пре или касније, морало да се догоди.
v
Фото: fkvojvodina.rs

Катастрофа у сусрету с Партизаном (1:4) била је довољан знак за мобилизацију свих клупских структура. Трећи неуспех доживљен у сусрету с ТСЦ-ом код куће (1:2), међутим, у фудбалским круговима дочекан је уз слегање раменима и коментар "Војводина опет изгубила".

Војводина вреди много више од тренутног седмог места на суперлигашкој табели. И заслужује више. Њен актуелни играчки кадар, међутим, вреди таман онолико колико је постигао у покрајинском дербију с Бачкотополчанима. Сагласан с тим је и тренер Војводине Милан Раставац, који је, уз честитке гостима на победи, говорио и о лимитираним могућностима свога тима у актуелном саставу.

- Одиграли смо и одрадили утакмицу у оквиру наших могућности у овом моменту – оценио је Раставац. – ТСЦ је добра екипа, која има своје механизме који функционишу и није лако играти против њега и држати под контролом та два нападача, који јако добро изводе контре. То је добра страна ТСЦ-а коју смо знали, за коју смо се припремали и трудили се да их онемогућимо, јер то је перманентна опасност када кренете у напад и држите противника под контролом и под притиском.

Извештачи су сагласни да је Војводина одлично почела дерби. Такав утисак темељи се на две сјајне шансе у прва три минута игре и на водећем голу после 28 минута, као круни сталног притиска и жеље домаћих играча да, у прелепом амбијенту солидно попуњених трибина и на истоку и на западу "Карађорђа", одговоре на подршку суграђана. Био је то потребан услов за оцену како би Војводина требала да игра, испоставило се не и довољан за жељену и очекивану победу на европском раскршћу.

- Имали смо одређене периоде игре који су били јако добри, с агресијом и с офанзивним активностима, али и тренутке у којима ниво наше игре још није довољно константан да бисмо држали потребан такмичарски ниво свих 90 минута и како бисмо дошли у ситуацију да освајамо бодове на основу тих периода када играмо јако добро – додао је Раставац.

У минулим утакмицама тренер Раставац је, логичним и правовременим изменама, успевао да ритам игре промени и да својој екипи трасира пут ка жељеном резултату. Покушао је изменама и у сусрету с директним конкурентом за пласман у европске квалификације. Успео је у мери да је Војводина у другом полувремену имала иницијативу и да је утисак с трибина сведочио о надмоћности домаћег тима. Али, без резултатског учинка. Само један Барајеов шут с 20 метара, био је недовољан за резултатски преокрет против екипе која је јако добро знала шта жели и колико може на гостовању у Новом Саду.

- Имали смо одређених проблема на позицији централног бека, који смо решили у полувремену, тако што се Топић спустио у одбрану – анализирао је Раставац. - У другом полувремену дали смо себи задатак да ставимо ТСЦ под притисак. Успели смо у томе, али нисмо били довољно конкретни у 16 метара. Одиграли смо онако како мислим да смо могли у овом моменту с фудбалског аспекта, али са такмичарског аспекта морали смо и морамо боље. 

Снага Војводине у актуелном такмичарском тренутку јесте у јединству свих структура, на свим нивоима клуба у троуглу управа – стручни штаб – играчи. И синергија с навијачима је на нивоу тог јединства какав Војводина заслужује. За пласман на табели, међутим, први услов је резултат на терену, којим нико у поменутом троуглу не би смео да буде задовољан. Сигурно не ни навијачи и зато би им требало одати признање на стрпљењу и на поверењу. Једино су они и заслужили највишу оцену у минулих 13 кола за црвено-белима.

Л. Бакмаз

Новосадски црв…
11.10.2022 • 12:44
Раставац, не причај празне приче, не замајавај навијаче и грађане Новог Сада. Ниси способан да водиш Вошу како заслужује. Само се победе и константно добра игра траже. Одлази више и појачај нас!
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести