Спартак-Војводина, утакмица за поравнање старих дугова

После две узастопне првенствене победе, Војводина је прикочила у шеснаестини финала Купа Србије, на гостовању код Графичара у Београду.
с
Фото: Н. Стантић

Прикочила, али не и застала, захваљујући фантастичним реакцијама голмана Симића приликом извођења пенала, на прокламованом циљу у облику максималног резултатског учинка до такмичарске паузе. На реду је гостовање у Суботици, код екипе која је летос у Новом Саду освојила један бод (0:0).

– Идемо усусрет утакмици са идејом да се реванширамо за претходни губитак два бода на Карађорђу – најављује ново искушење тренер Војводине Милан Раставац. – Убеђен сам да смо тада заслужили да победимо, али је Маноијловић тада имао свој дан. Иначе, Спартак је добра екипа, добро је вођена и неће нас заварати резултатска криза која прати Суботичане. И кризе су саставни део спорта и свакој кризи једном дође крај.

Такву оцену поткрепио је Раставац навођењем квалитета Спартакових нападача Срећковића и Крстића, са убацивањем Шимуре и Тумбасевића из другог плана. У обзир је узео и биланс у претходним сезонима, где Спартак није био у подређеном положају. Напротив.

– Војводина вуче репове тазличитих негативних низова из претходног периода – сагласан је Раставац. – Не бих тиме да оптерећујем ни себе, ни наше играче. Ми се припремамо и за ту, као и за сваку претходну утаклмицу, у смислу борбе за сваку лопту, свих 90 минута. Радује ме информација да је терен у Суботици у доста добром стању, што и јесте један од предуслова доброг фудбала и утакмице у којој ће се обе екипе показати у добром светлу и коју ћемо ми да победимо. Наша срећна околност је и здравствени билтен, који сведочи да ћу имати све играче на располагању за састав тима.

Данашња утакмица на Градском стадиону у Суботици почеће у 18 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 8 (А8).

Л. Б–з

 

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести