Слога из Темерина на деоби четврте позиције у Војвођанској лиги – југ

Јесења етапа пете узастопне сезоне на војвођанском ‘’Југу‘’ после губитка српсколигашке визе, украшена је најбољим пласманом фудбалера темеринске Слоге, који ће пролећни наставак првенства дочекати на деоби четврте позиције с имењаком из Ердевика.
Ј. Грлић/ Екипа Слоге из Темерина
Фото: Ј. Грлић/ Екипа Слоге из Темерина

Три кола пре краја првог дела, били су Темеринци и на лидерској позицији, а последњих 270 минута обележили су порази од Индекса, Доњег Срема 2015 и РФК Новог Сада 1921, услед чега је и дошло до клизања на табели.

– Пре почетка трке, циљ је био да будемо препознатљиви по лепом фудбалу и да сакупимо довољно бодова за миран пролећни лет. Били смо поучени искуством из претходних сезона, када смо сламку спаса хватали у последњем колу. Скоцкали смо добар тим, иако играчка лепеза није била преширока, а окосницу су чинили играчи са српсколигашким стажом. Ниједног момента се нисмо заносили борбом за прво место, мада нам се пред крај јесењег дела отворио пут ка лидерској позицији. Можда смо се неком учинили као потенцијална опасност, па је у финишу било судијских грешака на нашу штету – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.

После реyултатског преокрета и пораза на премијери од Ердевичана, уследила је серија одличних резултата. Нарочито берићетан био је октобар, када су Темеринци нанизали пет узастопних победа.


Капитен ослонац тима

Колико капитен Васо Зелић, као штопер, недостаје тиму, видело се током завршних 180 минута, које је прескочио због црвеног картона против Индекса. На та два меча, одбрана је капитулирала шест пута.

– На премијери сам имао пех и због напуклог ребра касније паузирао месец дана. Обојили смо јесен позитивним тоновима, а добра хемија и озбиљан рад трасирали су нам пут ка врху – нагласио је Зелић.


– Није било притиска око пласмана и момцима смо рекли да дишу пуним плућима. Оправдали су поверење које смо у њих имали и не могу ником ништа да замерим. Најбољи показатељ учинка играча су позиви клубова из вишег ранга и већ сада смо суочени с проблемом како да сачувамо тим. Радује ме повратак навијача на трибине, последњи пут овако добру посету бележили смо у српсколигашком друштву. Први пораз на гостовањима уписали смо тек у 13. колу. Могло је да буде и боље, али нема разлога за незадовољство – додао је Балабан.

Неизбежно је да се не истакне допринос тренера Слоге Душана Медића. Многи су били сумњичави када је, после епизоде у Србобрану, који је несрећно испао с војвођанског „Севера”, он преузео кормило Темеринаца. Доказао је да посвећеност помера летвицу навише.

– Од почетка заједничког рада, био сам свестан људских вредности и играчких квалитета момака. Направили смо добар резултат, мало ко је веровао да можемо да станемо уз раме водећима. Нисмо се освртали на прогнозе, песимисте смо демантовали на терену, мада остаје жал због три пораза у финишу. Платили смо цех картонима, повредама и “танкој” клупи – напоменуо је Медић.

Најбољи стрелац лиге Дарко Грујић постигао је 12 голова. Немања Ранков је бранио на шест мечева, а три више уписао је Душан Војводић. Одбрану су носили капитен Васо Зелић, Немања Краговић и леви бек Роберт Пастор, уз одличног Немању Томића, пођеднако сигурног на штоперској и бековској позицији. Запажену минутажу, имали су Бошко Паповић, Марко Вујовић, Игор Павићевић и Немања Стојшић, док се Срђан Кочиш, у другом делу јесени, усталио међу стартерима.

– Имали смо систем с конкретним задацима и није било превише експериментисања. У ватру смо убацили бонуса Итана Дервишија, као показатеља да, уз посвећеност и наставак озбиљног рада, може да се направи искорак. Милош Богавац је морао више, знам га од раније, мало га је пореметила повреда. Очекујем да на пролеће буде међу носиоцима игре, јер његов квалитет није споран. Млади талас, с Милошем Ергарцем, Петром Марковићем и Ђорђем Пролићем, ужива моје поверење. Играли смо отворено, на гол више, о чему сведочи и чињеница да је наш везиста водећи стрелац лиге. У збиру утисака, задовољан сам пређеним путем и погледом на табелу. Направљен је чврст темељ за пролећна искушења – поручио је Медић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.5840
Најновије вести