Роналдо послао потписан дрес за Гаврила

БЕОГРАД:  Славни португалски фудбалер Кристијано Роналдо послао је потписан дрес Јувентуса, а компанија "Моцарт" одмах га је ставила на аукцију од које ће цео приход ићи за лечење малог Гаврила Ђурђевића.
Kristijano Ronaldo/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи у саопштењу, почетна цена дреса је милион динара.

Гаврило Ђурђевић има осам месеци и болује од спиналне мишићне атрофије, а потребно му је још око милион евра за лечење.

Компанија Моцарт је захваљујући фудбалским менаџерима из агенције ЛИАН Спортс Николи Дамјанцу и Фаиију Рамаданију успела да дође до Роналда и позове га да се прикључи акцији.

Капитен европских шампиона чуо је да је случај „трака“ имао хуманитарни одјек и да је тада у фонд отишло 64.000 евра. Било му је драго да је од тог целог догађаја на крају испало нешто веома лепо и одлучио је да пошаље свој потписан дрес: "Пара Гаврило! Пела виториа де Гаврило!

Кристијано је у револту бацио своје капитенско обележје после поништеног гола на мечу Србија - Португал, али се нико неће сећати резултата 2:2, ни уклизавања Митровића, ни беса Роналда.

Памтиће се само ударна прича из светских медија - да је један ватрогасац узео траку и искористио је за помоћ осмомесечној беби. Ђорђе Вукићевић је са организацијом „Заједно за живот“ Јована Симића дигао целу Србију на ноге са том аукцијом, а Можарт се није зауставио на куповини траке и донацији од 7,5 милиона динара.

Главни циљ је био да се пробуди друштвено-одговорна свест и код других појединаца, фирми, организација, а лицитације су се наставиле - Стефан Митровић је дао своје копачке и дрес са чувеног меча на Маракани, његов презимењак Александар такође дрес Србије…

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести