Раставац пред утакмицу с Новим Пазаром: Време ради за Новосађане

НОВИ САД: Нико нема право да гостовање Војводине у Новом Пазару оптерећује било каквим императивима. Више је разлога томе. Најпре, незахвално је амортизацију резултатским неуспесима планирати на гостовању код екипе која  има бољи учинак у минулом делу првенства. Уз то, први пут, после казне која је подразумевала празне трибине на стадиону Сеизкоин, Нови Пазар ће имати подршку с трибина, на којима има места за безмало 10.000 гледалаца.
1
Фото: ФК Војводина

Шта то значи, не зна  једино онај ко никада није био део такве атмосфере у Пазару. Пред фудбалере Војводине могуће је поставити једино захтев да заиста одиграју на нивоу колико и вреди састав тима у новој сезони.

- Идемо у Нови Пазар с идејом да вратимо поверење у претходни резултатски низ, у односу на последње резултатске неуспехе – став је тренера Војводине Милана Раставца. – Неће нам бити лако, Нови Пазар је у добром моменту и има директну, агресивну идеју у игри. Потребно је доста знања и енергије, али и храбрости и воље, да бисмо се супротставили на прави начин. Имали смо проблема, али оно што ради за нас је време. Убеђен сам да ћемо из недеље у недељу бити све бољи и да ћемо имати више времена за играче који су закаснили на припреме, да ухвате ритам, а да ми као екипа пронађемо пут, заједно с њима, у смеру нивоа који нас задовољава.

Нови Пазар тренира некадашњи тренер неколико суперлигаша, међу њима и Војводине, Владимир Гаћиновић, у кога се Новопазарци заклињу и кога виде у улози фудбалског реформатора достојног њиховог поштовања. И Гаћиновић и његови изабраници радују се предстојећем мечу, а нарочито могућности да коначно могу да играју пред навијачима у Пазару.  

- Екипа Пазара гаји игру која захтева доста дуела и агресивности – наставио је Раставац. - Потребно је да наместимо контраигру, а то би значило паметан прилаз и стабилан однос, како бисмо онемогућили противничке играче да долазе до дугих лопти којима успешно владају тереном. С друге стране, морамо нападима да их натерамо да се враћају у дефанзиву, чиме им нападачке активности постају слабије. Њихови играчи Мајдавац, Никчевић и Мијић су носиоци те игре и врло често долазе у завршницу, што представља опасност по гол противника. Имамо идеју како да их заустзавимо и како утакмицу да ставимо под контролу. Радујемо се што ће публика у Пазару имати прилику да буде на трибинама, јер сви ми више волимо да играмо пред пуним, него пред празним гледалиштем. 

Неретко је наговештавано из Војводининог стручног штаба како у екипи, за свако место у тиму, конкуришу барем по двојива под‌једнако вредних играча. Новинаре, опет, увек интересује да ли ће до извесних измена доћи у односу на претходни сусрет.   

- Што се састава тиче, календар такмичења инсистира на извесним изменама у саставу екипе – каже Раставац. - Зависиће од стања наших играча и од противника, али и идеје коју желимо да реализујемо, али дефинитивно промена ће бити. Најважније је то да су ми на располагању сви играчи. 

Војводина ће данас, после подневног тренинга, кренути ка Новом Пазару. Утакмица је сутра на стадиону Сеизкоин у Новом Пазару, од 17 часова. 

Л. Бакмаз

 

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести