Пролетер знатно изменио играчки кадар

Од суботе увече се фудбалери Пролетера налазе на двонедељним припремама у старој бази, у хотелу Ваво у Словенградецу, где ће, на квалитетним теренима, имати и пет провера.
Fudbaleri Proletera pred polazak  Foto: FK Proleter
Фото: ФК Пролетер

Пред новим шефом струке Милићем Ћурчићем са сарадницима један од задатака је да укомпонује тим који је знатно измењен у односу на онај из прошле сезоне. У аутобусу који је одвео играче у Словенију, нашло се чак 12 новајлија. То су голмани Никола Петрић (Грчка) и Иван Кнежевић (Цемент), Ђоко Миловић (Олимпик Сарајево), Михајло Иванчевић, Стефан Голубовић, Алекса Пејић и Урош Лукић (Бродарац), Угљеша Радиновић и Марко Пантић (Бачка, Бачка Паланка), Андрија Ратковић (Раднички Кг), Младен Лукић (Жарково) и Милорад Балабановић (Рад).

Према најавама шефа струке, уз оне који су остали у клубу од прошле године, челници клуба су у преговорима са барем још двојицом искусних играча. Неуморни везњак Милорад Балабановић је после успешне полусезоне у Раду, где је дао велики допринос да „грађевинари“ остану суперлигаши, по други пут стигао у Пролетер.


Списак одлазака све дужи

Излазним  путем из Пролетера, поред голмана Весића, Красића, Вукобратовића, Јокића, Николића, Ћуковића, Човића и Танасина, кренули су и Душан Плавшић, односно Срђан Вујаклија. За сада, остаје дилема да ли ће им се придружити и Стефан Чоловић. Брзоноги нападач, други стрелац екипе, отпутовао је на припреме у Словенију, али постоји могућност да у случају добре понуде, промени средину.


- После шест година, ево ме опет на Сланој бари - рекао је Балабановић. - Срећан сам због повратка. И пре одласка у Рад, челни људи новосадског клуба допустили су ми да тренирам с екипом, што је и те како утицало да у Београд одем потпуно спреман и одиграм квалитетну полусезону. Први утисци су обећавајући, има доста играча с којима сам и раније играо и одлично се ради. Базични део у Јакову био је пун погодак, а гланц форме ћемо одрадити у Словенији. Кроз квалитетне провере, очекујем да ћемо бити потпуно спремни за искушења која нас очекују у првенству.

Уз голмана Петрића, Балабановић је најискуснији од новопридошлих играча.

- Отишло је доста квалитетних играча који су изнели прошло првенство. Оно што су до сада показали новоангажовани играчи, даје разлог за оптимизам, а и чињеница да се очекује долазак још пар искусних фудбалера, улива наду да ћемо имати складан тим састављен од искуства и младости и способан да удовољи свим захтевима управе, стручног штаба и навијача. Као и до сада, обећавам да ћу од себе увек давати максимум како бих се на прави начин одужио људима који су ме довели у клуб - с оптимизмом је поручио Милорад Балабановић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести